Silovao i pretukao djevojku nakon što nije pristala na analni seks, završio je u zatvoru

Silovao i pretukao djevojku nakon što nije pristala na analni seks, završio je u zatvoru

U Splitu je zbog sumnje u teško kazneno djelo protiv spolne slobode, nasilja u obitelji i prijetnje priveden 26-godišnjak. Sumnjiče ga da je koncem listopada između ponoći i 1 sat ujutro u spavaćoj sobi svog stana silovao 30-godišnjaku s kojom je bio u intimnoj vezi. Tražio je analni seks, ona nije pristala, no on je to ipak napravio. Žrtva ga je pokušala odgurnuti, ali nije uspjela. Na kraju je pristala od straha. Vikala je očekujući da će je netko čuti, no okrivljenik ju je uhvatio rukom oko vrata i počeo gušiti., piše dalmatinski portal

Žrtva je uspjela odbaciti okrivljenika sa sebe, a on ju je potom, u nakani da je zastraši i ponizi, koljenom udario u rebra i rukom po licu. Sve je snimio mobilnim telefonom. Neposredno nakon toga, okrivljenik je žrtvu snažno udario koljenom u rebra. S leđa je stiskao njezin vrat. 

Sumnja se i da je početkom prosinca okrivljenik nakon prepirke priprijetio žrtvi da će joj sljedeći put biti gore nego prošli put. Žrtva je ove prijetnje shvatila kao da je okrivljenik želi ubiti. 

Sudac istrage splitskog Županijskog suda prihvatio je prijedlog Državnog odvjetništva te odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti da bi okrivljenik na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke te opasnosti od ponavljanja djela. Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je podiglo optužnicu protiv okrivljenika zbog nanošenja tjelesne ozljede i prijetnje, i to na štetu djevojke s kojom je ranije bio u ljubavnoj vezi.