Vozač koji je usmrtio mladu djevojku bio pod utjecajem droga…

Vozač koji je usmrtio mladu djevojku bio pod utjecajem droga…

U postaji Prometne policije Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom osumnjičenim za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći. Riječ je o nesreći koja se dogodila u Tribinju, u kojoj je smrtno stradala 19-godišnja pješakinja. 

Iz Policijske uprave šibensko-kninske izvijestili su i kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i 18-godišnjakom. Oni su, naime, osumnjičeni za kazneno djelo pomoći počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela. 

‘Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se prometna nesreća dogodila na način da je 57-godišnji vozač upravljao automobilom šibenskih registarskih oznaka u vrijeme kad mu je istekao rok važenja vozačke dozvole te uz prisutnost opojne droge u organizmu s kojim su se u svojstvu putnika u vozilu nalazili  osumnjičeni 22-godišnjak i 18-godišnjak. U lijevom zavoju u usponu nije prilagodio brzinu kretanja stanju kolnika, vidljivosti, preglednosti i osobinama ceste kao i stanju vozila, uslijed čega je izgubio nadzor nad upravljačem, izletio na uzdignuti betonski nogostup te vozilom naletio na 19-godišnju pješakinju. Od siline udara i od zadobivenih ozljeda 19-godišnjakinja je preminula na mjestu događaja.

Nakon što je 57-godišnjak izazvao prometnu nesreću, osumnjičeni su se udaljili s mjesta nesreće bez da pruže pomoć unesrećenoj osobi. Osumnjičeni 22-godišnjak i 18-godišnjak svojim su nečinjenjem, neprijavljivanjem kaznenog djela policiji, pomogli osumnjičenom 57-godišnjaku da ne bude otkriven’, stoji u priopćenju policije.

Osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.