Pripadnici Torcide i BBB na Općinskom prekršajnom sudu

Pripadnici Torcide i BBB na Općinskom prekršajnom sudu

Nakon jučerašnje utakmice Dinama i Hajduka privedene su 24 osobe – 10 navijača domaćeg i 14 gostujućeg kluba. Na teret im se stavljaju prekršaji vezani uz alkoholiziranost i posjedovanje droge te pokušaj unosa pirotehnike na stadion. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da je policija zaprimila iskaz splitskog dogradonačelnika koji je objavio da su tri osobe nakon derbija Dinama i Hajduka nasrnule na automobil u kojem je bio s još jednim dogradonačelnikom te predsjednikom Gradskog vijeća., doznaje HRT

Dogradonačelnik Bojan Ivošević objavio je na Facebooku da su, prilikom izlaska sa  službenog parkirališta stadiona u Maksimiru, tri osobe razbile retrovizor automobila u kojem je bio s dogradonačelnikom Antoniom Kuzmanićem i predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Domazetom.

– Policijski službenici su zaprimili iskaz, mislim da će uslijediti podnošenje kaznene prijave od strane zamjenika gradonačelnika, a s obzirom da se radi o kaznenom djelu oštećenja tuđe imovine, uslijedit će kriminalističko istraživanje, odgovorio je Božinović na novinarski upit.

Poručio je i da se nastavlja kriminalističko istraživanje zbog slučaja paljenja stolica na tribinama maksimirskog stadiona.

Božinović je kazao da je nedjeljna utakmica između Dinama i Hajduka, tijekom koje su privedena 24 navijača, uz manje incidente protekla u najboljem redu, a policija je napravila dobar posao u pripremi i osiguravanju utakmice.

– S obzirom da se radi o utakmici dva najveća hrvatska kluba i o završetku jesenske sezone, mislim da je sve proteklo u najboljem redu, uz određene manje incidente, rekao je Božinović nakon panela o šengenskom prostoru održanom na skupu Europskog parlamenta u Zagrebu.

Hrvatska je policija bila angažirana tijekom cijelog dana, ističe ministar, što dokazuje akcija u blizini zagrebačkog jezera Bundek, gdje je policija spriječila dogovorenu tučnjavu između navijačkih skupina Bad Blue Boysa i Torcide.

– Kad govorimo o utakmicama visokog sigurnosnog rizika, radi se o danima pripreme, tu su razgovori s klubovima, operativne akcije, pokrivanje ruta navijača i praćenje njihova kretanja u zoni glavnog grada, kazao je.

Policija je bila angažirana do ranih jutarnjih sati dok se navijači iz raznih dijelova zemlje nisu vratili kućama, napomenuo je ministar te dodao da možemo biti zadovoljni svime što je policija napravila u pripremi i osiguravanju utakmice.

Iz MUP-a su jučer priopćili da su tijekom derbija na Maksimiru privedena ukupno 24 navijača, 10 domaćih i 14 gostujućih.

Pripadnici Torcide i BBB-a na Općinskom prekršajnom sudu

Devet pripadnika Torcide i šest Bad Blue Boysa bili su danas na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu.

– Nisu se susreli. Najprije su dovedeni navijači Torcide, a potom BBB. Sve je proteklo mirno, uredno, lijepog ponašanja. Bilo je sve OK, rekla je Maja Župančić Ukropina, glasnogovornica Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu i sutkinja.

Izrečene su im uglavnom novčane kazne – od 260 eura. Nekima je, zbog ponavljanja prekršaja, godinu dana zabranjen dolazak na domaće i međunarodne utakmice uz obvezu javljanja policiji.

– Navijači su mahom priznavali prekršaje koje su počinili. Proteklo je sve u redu. Koliko je meni poznato navijačka skupina Torcida imala je odvjetnike branitelje, dodala je Župančić Ukropina.