Iz grčkih zatvora na slobodu pustili još 12 Boysovaca…

Iz grčkih zatvora na slobodu pustili još 12 Boysovaca…

To čini ukupni broj od 75 hrvatskih državljana puštenih na slobodu, poručuju iz Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Sukladno informacijama koje je zaprimilo Veleposlanstvo RH u Ateni, na slobodu je danas pušteno još 12 hrvatskih državljana, što čini ukupni broj od 75 hrvatskih državljana puštenih na slobodu, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Kao i ostalima do sada, i ovoj skupini ponuđena je novčana pomoć pri povratku u Hrvatsku. Ponuđena je, također, i mogućnost izvršenja uplate jamčevine uz kasniji povrat, zbog ubrzanja procedura, no takva ponuda nije iskorištena s obzirom da je jamčevina uplaćena putem odvjetnika navijača.

Jednako tako, za sad je jedna osoba iskoristila novčanu pomoć za potrebe kupnje avionskih karata i drugih troškova zbog povratka u Hrvatsku, dok je putni list izdan isto za jednu osobu.

Vlada RH, putem nadležnog Veleposlanstva, nastavlja pomagati hrvatskim državljanima i održavati komunikaciju na svim razinama s grčkim tijelima, priopćeno je iz MVEP.