Plenković objavio tko će biti novi ministar gospodarstva i održivog razvoja: “Vrlo je ozbiljan”

Plenković objavio tko će biti novi ministar gospodarstva i održivog razvoja: “Vrlo je ozbiljan”

Kandidat za novog ministra gospodarstva i održivog razvoja je Damir Habijan, objavio je premijer Andrej Plenković.

Damir Habijan bit će novi ministar gospodarstva i održivog razvoja umjesto smijenjenog Davora Filipovića, kazao je premijer Andrej Plenković u petak u Bruxellesu.

“Riječ je o zastupniku Hrvatskog sabora iz Varaždina, pravniku koji je do sada bio predsjednik gradske organizacije HDZ-a u Varaždinu i predsjednik Gradskoga vijeća. Ima 42 godine, bavio se korporativnim pravom, ima iskustva u poslovnom svijetu i vrlo je ozbiljan”, rekao je premijer.

“On je to prihvatio, to znaju i čelni ljudi u HDZ-u i Vladi. Dobio je i potporu vladajuće većine, a sastanak parlamentarne većine ćemo održati u ponedjeljak i tada će se Habijan predstaviti našim kolegama. Nakon toga ću uputiti pismo predsjedniku Hrvatskog sabora i zahtjev za održavanje izvanredne sjednice Hrvatskog sabora. Pričao sam s njim i načelno smo dogovorili da to bude u srijedu”, dodao je premijer.

Plenković je također rekao da je u petak iz grčih zatvora pušteno još 12 navijača i da ih je dosad sveukupno odande izašlo 75, a očekuje da će ih se oko Božića i Nove godine pustiti još 20-ak., javlja dnevnik.hr