Gradska zastupnica tvrdi: ‘Odron na Jakuševcu zatrpao je i 2 auta, a to se prešutjelo, što se još zataškava?’

Gradska zastupnica tvrdi: ‘Odron na Jakuševcu zatrpao je i 2 auta, a to se prešutjelo, što se još zataškava?’

– Zabrinutost građana nakon dviju havarija na Jakuševcu se ne smanjuje nego raste. Kruži snimka koja prikazuje velike količine plinova koje izlaze iz “gejzira” nedaleko prvog odrona – ističe Gordana Rusak

“Pozivam gradonačelnika da objavi nalaz inspekcije i nalaz nadzornog inženjera o stanju na Jakuševcu”, poručila je Gordana Rusak, neovisna gradska zastupnica i bivša suradnica pokojnog gradonačelnika Milana Bandića. Dodaje kako je Grad Zagreb postao opasno mjesto za život zbog nesposobnosti gradske vlasti.

– Zabrinutost građana nakon dviju havarija na Jakuševcu se ne smanjuje nego raste. Kruži snimka koja prikazuje velike količine plinova koje izlaze iz “gejzira” nedaleko prvog odrona, na vrhu plohe 5 i 6. na Jakuševcu koja je snimljena neposredno prije prvog odrona, a izlazak tih plinova se nastavlja i dalje što ljude plaši. U posjedu sam i slika koje pokazuju da su u drugom odronu zatrpana i minimalno dva osobna automobila (u prilogu), a nije poznato jesu li i njihovi vlasnici u tom trenutku bili u opasnosti – navodi zastupnica.

Rusak dodaje da ta činjenica nije komunicirana s medijima i građanima te se pita koliko je još toga ostalo skriveno od javnosti. Snimka za koju navodi da je nastala jučer pokazuje da je stanje na Jakuševcu kakvo je i bilo, sa sanacijom se nije krenulo, dodaje i naglašava da sve to ostavlja dojam da se puno toga taji, piše Vecernji.

– Stoga od gradonačelnika Tomaševića tražim da se objavi zapisnik inspekcijskog nadzora nakon incidenta te izvještaj nadzornog inženjera prije i poslije odrona. Jedan takav izvještaj nadzornog inženjera postoji iz 2007. godine ( u prilogu) i on daje odgovore na sva ključna pitanja o stanju odlagališta otpada kao i odgovor na pitanje smije li se uopće dalje deponirati smeće na deponij. Smeće se na Jakuševec i dalje odvozi, a tog izvješća nema! ˜– zaključuje Gordana Rusak.