Damir Habijan novi ministar gospodarstva ?

Damir Habijan novi ministar gospodarstva ?

Varaždinski HDZ-ovac Damir Habijan trebao bi biti novi ministar gospodarstva i održivog razvoja nakon smjene Davora Filipovića. 24 sata piše da će novi ministar gospodarstva po svemu sudeći biti upravo Habijan, iako u stranci još uvijek čuvaju ime kao državnu tajnu. Ipak, nisu opovrgnuli da je u pitanju upravo Habijan.

Podsjetimo da su i potpredsjednici Vlade Branko Bačić i Tomo Medved rekli da je kandidat za ministra već izabran i bit će predložen sljedeći tjedan na izvanrednoj sjednici Sabora. 24 sata piše da se radi o 41-godišnjem pravniku i saborskom zastupniku u kojega šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković ima puno povjerenje i lojalan je stranci.

Habijan je jedan od zastupnika kojeg najčešće šalju da brani politike HDZ-a. Plenković se, tumače nam, odlučio za Habijana kako bi i HDZ sa sjevera dobio jaku političku funkciju u Vladi.

Habijan u svom životopisu navodi da je specijaliziran za trgovačko pravo i to mu je praktički jedina poveznica s gospodarstvom. Diplomirao je na temu sportskog prava, točnije, na temu “Sportsko pravo u EU-u: Studije usklađenosti pravila FIFA-e i UEFA-e s pravom EU-a”.

Habijan je i strastveni sportaš.