Uskok ispitao sve iz afere Mreža osim bivšeg Filipovićevog savjetnika. U Belgiji je

Uskok ispitao sve iz afere Mreža osim bivšeg Filipovićevog savjetnika. U Belgiji je

U USKOKU su ispitani šef Mreže TV Saša Engler, televizijski voditelj Marko Ljubić i novinar Marin Vlahović, doznaje Dnevnik Nove TV. Većina aktera afere Mreža su ispitani, osim Jurice Lovrinčevića, bivšeg savjetnika donedavnog smijenjenog ministra gospodarstva Davora Filipovića.

Lovrinčević se nalazi izvan Hrvatske, točnije u Belgiji, javlja Dnevnik Nove TV. Lovrinčević se opet javio na društvenim mrežama iz inozemstva i kazao da mail, koji je objavio portal 24sata, nije adresiran na njega i Filipovića, već da se radi o drugom Davoru – Davoru Šternu.

Lovrinčević iz Belgije: Mail je kap u moru propagandno-obavještajne operacije

Lovrinčević također tvrdi da nije točno da su dobili povlaštenu informaciju da će PPD biti kažnjen u Mađarskoj prije službene objave, nego ih je prijatelj obavijestio o onome što piše tisak u Mađarskoj.

“Ovaj e-mail i način na koji se njime manipulira samo je kap u moru ove propagandno-obavještajne operacije koja ima cilj zaštititi ogromni privatni interes na štetu hrvatske države. Stoga sve što će uslijediti iz tog smjera gledajte s rezervom jer istina često nije ono što vam se servira”, napisao je bivši Filipovićev savjetnik.

Grmoja tvrdi da je informaciju dobio od novinara Vlahovića

Novinar Vlahović je informaciju o PPD-u proslijedio Nikoli Grmoji iz Mosta.

“Ne znam što je tu sporno. Pojedini mediji žele prikazati kao da je onaj koji je protiv tajkuna Pavla Vujnovca protiv Hrvatske. Istina je da je PPD platio kaznu i istina je da sam dobio informaciju. Jesam li ih provjerio? Jesam. Je li se pokazala točnom? Je”, rekao je Grmoja.

Šef Mreže TV o Lovrinčeviću: Čovjek je reketario okolo gdje je god mogao

Engler koji je na čelu Mreže TV danas je održao presicu tijekom koje je sve svalio na Vlahovića, a Lovrinčevića prozvao zbog reketarenja. Šef te lokalne televizije uvjerava da, iako su ga pritiskali, proviziju od budžeta državnih reklama nikome nije isplatio.

“Što nas nije pustio da napravimo kazneno djelo i da isplatimo mito pa da se vidi da ima dokaze i neka nas snimi. To se nije dogodilo”, rekao je Engler.

U vezi Lovrinčevića je rekao: “Čovjek je reketario okolo gdje je god mogao, a ja s njim nisam u životu. Znam samo ono što mi je Marin rekao.”

Iz Uskoka kažu da su izvidi u tijeku i da će obavijestiti javnost kada utvrde o čemu je riječ.