Pijani policajac pijanoj ženi dao da vozi auto. Nije dobro završilo…

Pijani policajac pijanoj ženi dao da vozi auto. Nije dobro završilo…

Policijski službenik proglašen je krivim i kažnjen jer je pijanoj supruzi dao da vozi njegov auto pa je imala prometnu nesreću.

Prema presudi, sve se dogodilo sredinom travnja ove godine u 5.40 ujutro u Virovitici, na Trgu dr. Franje Tuđmana broj 8. Pripadnik interventne policije PU virovitičko-podravske Ivan (38) bio je suvozač u svojem automobilu, također pijan.

“Dao je vozilo na upravljanje vozačici za koju se na temelju njezina ponašanja može zaključiti da je pod vidnim utjecajem alkohola, utvrđena joj je koncentracija od 1,15 g/kg. Pritom je sudjelovala u prometnoj nesreći s materijalnom štetom”, navodi se u presudi.

Ivan se branio kako su te noći on i prijatelj dosta popili u kafiću, a pridružila im se i njegova supruga koja je u početku pila samo sok, a “s obzirom da je puno pića bilo na stolu, vidio je da je popila nešto od tog alkoholnog pića, ali samo u namjeri da to oni ne popiju i da što prije idu kući”.

Ivan je već osuđivan za prometne prekršaje, što je virovitički prekršajni sudac naveo uz njegove osobne podatke. No, svejedno je kažnjen ispod zakonskog minimuma.

Dobio je 150 eura kazne, ali može podmiriti samo 100 ako plati u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude. Vjerojatno je tako i učinio jer je presuda odmah postala pravomoćna. Inače, minimalna kazna za taj prekršaj je 390 eura.

“Sud je olakotnim cijenio njegovo cjelovito priznanje, iskreno žaljenje, kao i činjenicu da nije osoba koja je sklona činjenju prekršaja te da je obiteljski čovjek, oženjen i otac troje djece, dok otegotne okolnosti nisu utvrđene”, naveo je sudac u obrazloženju u kojem se ne spominje da je Ivan već osuđivan u prometu.

Presuda je, dakle, odmah postala pravomoćna, pa se na nju nitko nije mogao žaliti, piše Danica.hr.