Izašli novi transkripti razgovora: ‘Ove godine sam izvukao 140.000 eura, mogu i iduće, barem dok sam tu di pada lova‘

Izašli novi transkripti razgovora: ‘Ove godine sam izvukao 140.000 eura, mogu i iduće, barem dok sam tu di pada lova‘

Nakon objave transkripata u tiskanom izdanju i tonskih zapisa na portalu nacional.hr, premijer Andrej Plenković u utorak je smijenio i Juricu Lovrinčevića i Davora Filipovića. U obraćanju medijima Plenković je rekao: “Sadržaj te korespondencije između savjetnika ministra i novinara je takav da smo svi u Vladi pa tako i ja ostali konsternirani i zgroženi, a time i ja”.

Danas Nacional donosi transkript najduže snimke, u trajanju od 18 minuta i 20 sekundi. U njoj Lovrinčević pojašnjava raspodjelu novca, spominje se tu i jedan Davor, a pred kraj snimke kaže:

“Ja sam ove godine izvukao 140 hiljada eura, mogu i iduće. Barem dok sam tu u Ministarstvu, tu di pada lova…”

– Dobro, al’ sad je on zvao, on je recimo sad je nekom slao ekipe, snimali su ovoga direktora tamo HBOR-a, on će im nešto odradit, ima troška, mora plaćat te ljude i to. Nije baš da neće ništa je** te. Kužiš i on je stalno na raspolaganju, ta cijela televizija egzistira po tome što servisira državne agencije, snima, ne znam ovaj, pa ima dogovore s nekim gradovima pa njih prati…, kaže Vlahović Lovrinčeviću u jednom trenutku, a ovaj mu odgovara:

– Sve je, sve je okej, ali znaš… Kužiš ne znam tko to njega plaća?! Ne mislim ja da mi njega moramo plaćat ništa. Mi možemo imat samo problema je** ga, ako ne možemo to realno… Ja sam mislio da mogu osigurati da ti funkcioniraš, da Marko funkcionira i to mi je bila ideja. Svatko na svoj način, ali je** ga, znaš…, prenosi slobodna dalmacija