Čudno? HDZ-ov čelnik, vjerovali ili ne, otrovao tuđe 63 krave, uhićen je

Čudno? HDZ-ov čelnik, vjerovali ili ne, otrovao tuđe 63 krave, uhićen je

On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske i protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava, piše policija.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

On se sumnjiči da je 31. kolovoza 2023. godine u Baškim Oštarijama u hranu koju konzumiraju goveda u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Karlobagu, ubacio neutvrđenu smjesu otrova I. i II. skupine koji je štetan za ljude i toplokrvne životinje, te je tako izazvao opasnost za ukupno 63 goveda.

Policija nije navela da je riječ o šefu HDZ-a Karlobag i bivšem načelniku te općine Ivanu Tomljenoviću.

Načelnik općine Karlobag Ivan Tomljenović Mima (HDZ) 2017. godine u dva je navrata prijetio 38-godišnjem sumještaninu i stranačkom kolegi Mili Milinoviću, inače i općinskom vijećniku, izvjestila je tada PU ličko – senjska ne navodeći imena aktera.

Tomljenović je tada uhićen i doveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave, pušten da se brani sa slobode, a protiv njega je podnesena kaznena prijava državnom odvjetništvu.

Tomljenović je lani nepravomoćno uvjetno na godinu dana zatvora uz rok kušnje od pet godina, jer je od sada bivšeg načelnika PU ličko-senjske Željka Jurkovića, kao načelnik Karlobaga tražio da se ne pokreće prekršajni postupak protiv Komunalnog društva Općine Karlobag čije je vozilo neregistrirano i neosigurano uhvaćeno u prometnoj kontroli.

Jurković je zapovjedio načelniku PP Karlobag Josipu Ružički da se to sredi, i sređeno je. I ova dvojica su osuđeni.