Bivša ga blokirala pa joj zaprijetio: ‘Krv ću ti piti svaki dan, nećeš se više smijati’

Bivša ga blokirala pa joj zaprijetio: ‘Krv ću ti piti svaki dan, nećeš se više smijati’

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 33-godišnjeg J. Š. Terete ga da je zaprijetio bivšoj djevojci revoltiran što mu je nakon prekida blokirala pozive i poruke pa joj nije mogao čestitati rođendan. 

Putem aplikacija poslao joj je poruke: ‘Za jučer ćeš platiti, i to u petak na Malu Gospu. Neću prestati. Krv ću ti piti svaki dan u dućanu, ali svaki. Samo za jučer i za petak i zadnjih sedam dana i što si me ocrnila kod male. Svaki dan ću ti krvi piti, svaki. Nećeš se više smijati. Zapamti. Kako sam ja jučer plakao, ti ćeš 30 dana za moj jedan.’

Državno odvjetništvo traži kaznu od šest mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine, a predloženo je i da se produlje mjere opreza, zabrana približavanja oštećenoj na manje od 50 metara te zabrana uhođenja ili uznemiravanja. 

Okrivljeni je kazao da je sa oštećenom bio u vezi šest mjeseci. Tvrdi da nije prijetio, nego da je slao samo fine poruke. Došao joj je na posao da je pita je li mu tako zahvaljuje za sve dobro koje joj je učinio. Nije joj kazao nijednu ružnu riječ, ni da će se napiti krvi. Par dana prije rekao joj je da je kurva i drolja, ali ne taj dan. Ona je njemu opsovala mrtvu majku. 

Molio ju je samo jednu stvar, i to da mu se javi na svoj rođendan. Nije se javila pa joj je došao na posao. Tvrdi da nije kazao da će joj razbiti mobitel, uzeo ga je i odmah vratio. Samo je molio da razgovaraju kao normalni ljudi. U trenutku ljutnje rekao joj je da će joj uništiti život. Žao mu je sada. Prihvaća da više nisu u vezi., doznaje dalmatinski