Nacional objavio snimke: Suradnik ministra obećava javni novac, ali traži da ga onda “podijele”

Nacional objavio snimke: Suradnik ministra obećava javni novac, ali traži da ga onda “podijele”

Tjednik Nacional objavio je da savjetnik ministra Filipovića pritišće novinara da od direktora Mreže TV traži da njemu osobno isplati polovicu budžeta za oglašavanje državnih tvrtki, a koji im je on dodijelio

“Nabroji mu sve firme koje kontroliram. Znači Janaf, Fond za nuklearnu energiju, to ti je sve ispod mene. Zatim ovaj fond za okoliš, Hrvatske vode. Osim ministarstva i osim Hamaga, to sve ja kontroliram. Iz svih tih izvora ja mogu pustit”

“Ako bude korektan”

“Ako bude korektan. Da. Jedino što tražim da s nama podijeli”

Dio je to, navodi Nacional, jednog od razgovora koje su vodili Jurica Lovrinčević, savjetnik ministra gospodarstva Davora Filipovića, i novinar Mreže TV Marin Vlahović, koji ilustrira kako osoba od povjerenja hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i od ključnog povjerenja Davora Filipovića, trguje utjecajem i za sebe pokušava iznuditi dio državnog novca.

Nacional je dobio više audiosnimki koje je novinar Marin Vlahović snimio tijekom razgovora koje je vodio s Juricom Lovrinčevićem.

Novinarka Nacionala Zrinka Vrabec Mojzeš u razgovoru za Novi dan kaže kako priča pokazuje kakvim se ljudima okružio premijer Plenković

“Iz ovih tranksripata koje smo objavili, a postoje snimke tih razgovora koje ćemo objaviti na Radio Nacionalu, čuje se kako Lovrinčević gospodari budžetom, kako dijeli novce nekim medijima i traži pola za sebe”.

Pokušali smo kontaktirati Juricu Lovrinčevića, ali do objave ovoga teksta nismo ga uspjeli dobiti.