Loto djevojka Suzana Mančić i službeno je umirovljenica, otkrila kolika joj je mirovina

Loto djevojka Suzana Mančić i službeno je umirovljenica, otkrila kolika joj je mirovina

Nekad najpoznatija Loto djevojka, 67-godišnja Suzana Mančić, od sada je i službeno u mirovini. U nju je po sili zakona otišla prije dvije godine, ali je nastavila raditi. Sada je pak dobila rješenje od svega 176 eura, koliko u Srbiji inače dobivaju umjetnici. Ipak, za budućnost ne brine jer je dobro investirala.

Najpoznatija jugoslavenska Loto djevojka, Suzana Mančić (67) u mirovini je već nekoliko godina, ali sada je dobila i službeno rješenje. Srbijanskim novinarima na jednom događanju otkrila je i iznos mirovine, a dobiva onu minimalnu.

– Volim život, volim putovanja, glazbu. Imat ću vremena za sve. Što se iznosa tiče, minimalac za minimum. No, pametno sam ulagala sve ove godine i nemam se čega bojati, kazala je Mančić.

Minimalna mirovina u Srbiji iznosi 20.631 dinara, odnosno 176 eura. Unatoč maloj mirovini, planira uživati i ne brinuti o budućnosti. Ipak, ima jednu neostvarenu želju, da održi koncertu Areni.

Suzana Mančić u ekskluzivnom razgovoru za naš portal prije dvije godine otkrila je da je sa 65 godina po sili zakona morala u mirovinu, ali nastavila je raditi. Sada kada je napunila 67, s radom je završila, ali i dalje stvara pišući knjige, pjevajući i provodeći aktivno vrijeme na svom imanju.

– Cijeli život sam bila slobodna umjetnica, i dalje tako radim i živim. Pojam mirovine u smislu usporavanja mi je nepoznat. Ipak, raduje me taj moj umirovljenički status, zaslužila sam ga nakon toliko godina rada, rekla je Mančić svojevremeno za Mirovina.hr., piše mirovina.hr