STRAH I PANIKA U KAŠTELIMA Pokušaj otmice ispred osnovne škole? “Htio je namamiti dvoje trećaša”. Oglasila se i policija

STRAH I PANIKA U KAŠTELIMA Pokušaj otmice ispred osnovne škole? “Htio je namamiti dvoje trećaša”. Oglasila se i policija

“Bez nadzora ih nećemo moći nigdje pustiti”

“Školski autobus je otkazan, ja ću vas odvesti doma”, uznemirujuća je to poruka muškarca koji je tako u svoj automobil mamio djecu u okolici Pazina.

Nakon što je stravični slučaj iz uznemirio roditelje i zabrinuo cijelu Hrvatsku, slična situacija, dana nakon, zabilježena je u Kaštel Novom.

Slučaj mamljenja djece u automobil dogodio se u Trvižu

Naime, proteklog petka panika je zavladala u Kaštelima nakon što se proširila informacija o pokušaju otmice djece ispred OŠ Bijaći.

Kako nam javlja čitatelj, u petak, 8. prosinca, nepoznati muškarac je pokušao namamiti i oteti dvoje učenika trećeg razreda u spomenutoj osnovnoj školi. “Srećom, djeca su uspjela pobjeći i uletjela su u školu. Nakon što je ravnateljica doznala za navedeni slučaj, pozvala je policiju”, ispričao nam je jedan od roditelja. Splitska policija, nam je potvrdila da su zaprimili dojavu o navedenom slučaju, no navode kako nije bilo pokušaja otmice.

“Policijska postaja Kaštela u proteklih tjedan dana zaprimila je jednu dojavu kako se nepoznata osoba iz vozila obratila djeci. Tom prilikom je utvrđeno kako osoba nije izlazila iz vozila i nije bilo pokušaja uvođenja djeteta u vozilo”, kazali su nam iz PU splitsko-dalmatinske. Policijski službenici i nadalje poduzimaju mjere i radnje kako bi utvrdili sve činjenice i okolnosti iz dojave. Podsjetimo, slučaj mamljenja djece u automobil dogodio se u Trvižu, desetak kilometara od Pazina, no roditelji navode kako su ga vidjeli i u drugim istarskim mjestima.

“Bojimo se za djecu…”

Policija je utvrdila da je riječ je o državljaninu Španjolske, a vozilo koje vozi ima talijanske registarske oznake.
Jedna od djevojčica koja je snimila Španjolca za RTL je kazala kako je imao lakirane nokte te je izgledao strašno. Zbog svih nemilih događaja, roditelji u splitskoj okolici su u strahu i nije im ugodno pustiti djecu u školu.

“Bojimo se za djecu, srećom sada je sve dobro prošlo, ali tko zna što može biti sljedeći put. Još malo ćemo se početi ponašati kao i vani, bez nadzora ih nećemo moći nigdje pustiti”, komentira nam roditelj iz Kaštela., piše dalmacija danas