Šefovi HRT-a ne žele se oglasiti o prekrivenom reklamiranju, ali želi Brena: Evo što je ona poručila

Šefovi HRT-a ne žele se oglasiti o prekrivenom reklamiranju, ali želi Brena: Evo što je ona poručila

Srbijanska pjevačica Lepa Brena oglasila se nakon priopćenja Hrvatske radiotelevizije u kojem su istaknuli da je zloupotrijebila intervju za razgovor o svojoj karijeri za promicanje vlastitih proizvoda. Pjevačica se nakon intervjua našla u središtu skandala kojem se ne naizre skori kraj. 

“Bila sam potpuno euforično raspoložena zbog promocije projekta i koncerta Aleksandre Prijović, a nitko na HRT-u mi nije rekao da je zabranjeno govoriti o mojim proizvodima. Nisam imala namjeru namjerno kršiti prava na oglas. Nitko mi to nije izričito zabranio. Mogli su me prekinuti u bilo kojem trenutku i ne bih se uvrijedila. Imali smo sto drugih tema za razgovor”, rekla je Lepa Brena, prenosi srbijanski Ekspreso

Šefovi i dalje šute 

Na početku spomenutog intervjua, voditeljica Iva Šulentić dolazak Brene predstavila je kao poklon, a onda svoju gošću ponizno i s priličnom dozom strahopoštovanja proglasila pop i kulturnom ikonom. Negdje u sredini intervjua, voditeljica se sjetila da Lepa Brena predstavlja nekakve svoje “čudotvorne čarape” koje mora imati svaka žena koja drži do sebe. 

“Danas smo imali promociju ‘Lady Bee’ proizvoda, a sutra će se u svim trgovinama Jadrana moći kupiti sve čarape iz kolekcije ‘Lady Bee’. Imamo ‘thermal’, imamo ‘fly’ za gospođe koje puno lete, imamo ‘magic’ čarape”, kazala je Brena tada na hrvatskom javnom servisu. 

HRT je tako Brenu počastio besplatnim televizijskim minuta jer je pjevačica nastavila pričati o svojim čarapama još nekoliko puta. Kada su se pojavili komentari gledatelja koji su prozvali javni servis da protuzakonito reklamiraju čarape, HRT je izdao priopćenje u kojem tvrde kako je Brena zloupotrijebila gostoprimstvo. 

Glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb kao i ravnateljica programa Marija Nemčić i dalje se nisu javno oglasili, navodi Teleskop. Ako je riječ o sponzoriranom programu, zašto nigdje nije stajalo da je riječ o plaćenoj reklami. Ako pak nije riječ o plaćenoj reklami, jesu li šefovi HRT-a poduzeli neke mjere protiv urednice i voditeljice emisije. Suprug Lepe Brene, Boba Živojinović u sklopu iste emisije, govorio je o biznisu s čarapama pa je teško vjerovati da je Brena uzurpirala gostoprimstvo kada su “čudotvorne čarape” bile tema i razgovora s njezinim najbližima. , prenosi direktno