Navijačke skupine sklopile sporazum o makljaži: ‘Tko se bude tukao uz oružje, kaznit će ga u grupi’

Navijačke skupine sklopile sporazum o makljaži: ‘Tko se bude tukao uz oružje, kaznit će ga u grupi’

Oružje ili pomagala bilo kakve vrste zabranjena su u fizičkim obračunima, dogovorili su predstavnici osam hrvatskih navijačkih skupina, tvrdi stranica koja prati zbivanja oko huligana

Osam hrvatskih navijačkih skupina dogovorile su se da u sukobima neće koristiti oružje ni pomagala bilo kakve vrste, tvrdi stranica Hooligans.cz koja prati izgrede huligana diljem svijeta.

Novi kodeks tučnjave navodno su prihvatili navijači četiri najveća hrvatska kluba, Bad Blue Boysi (Dinamo), Torcida (Hajduk), Armada (Rijeka) i Kohorta (Osijek), kao i Demoni (Istra 1961), Tornado (KK Zadar), Ultrasi (Cibalia) i Funcuti (Šibenik).

“Odsad će se u tučnjavama moći koristiti samo ruke i noge. Svi koji budu koristili bilo kakvu drugu opremu kaznit će ga njegova navijačka skupina”, piše Hooligans.cz, a prenosi 24sata.

Ovaj vikend (nedjelja, 17.15) igra se najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka, što je uvijek utakmica visokog rizika. Torcida stiže u Zagreb drugi tjedan zaredom i policija će poduzeti rigorozne mjere osiguranja. Nadamo se, bez incidenata.