Mladen opet mortus pijan u mercedesu. Nije uhićen, sutkinja mu se smilovala

Mladen opet mortus pijan u mercedesu. Nije uhićen, sutkinja mu se smilovala

Mladen je mortus pijan u rano jutro upravljao mercedesom i to mu nije bilo prvi put.

Policija ga je zaustavila sredinom kolovoza ove godine u 4.45 sati u Ulici Stjepana Radića u Virovitici. Vozio je pot utjecajem alkohola od čak 2,16 promila te se “nije kretao sredinom obilježene prometne trake”.

Mladen (38) je stari policijski znanac jer je već osuđivan zbog vožnje u pijanom stanju. No, ipak nije uhićen i odveden na triježnjenje, a dobio je kaznu manju od zakonskog minimuma.

Sutkinja ga je ovih dana za vožnju u pijanom stanju kaznila s 1000 eura, a za vožnju preko središnje crte 10 eura. Izrekla mu je i dvomjesečnu zabranu upravljanja premda je policija tražila tri mjeseca jer je čovjek alkoholni recidivist.

U zakonu, međutim, stoji kako je za takav alkohol zapriječena novčana kazna od 1320 do 2650 eura, a za vrludanje po cesti 30 eura. Kako je onda sutkinja došla do kazne manje od zakonski propisane?

Branio se ‘pokisli’

Mladen je u obrani sve priznao, ali i zamolio sutkinju da mu ublaži novčanu kaznu jer plaća alimentaciju za djecu te mu od plaće ne ostaje mnogo.

“Tog dana sam bio na proslavi jer mi je prijatelj dobio dijete te nisam mislio da sam toliko pijan da se ne bih mogao odvesti kući”, branio se ‘pokisli’ vozač.

Sutkinja je, doduše, naglasila kako je riječ o većoj koncentraciji alkohola i da je vozač već kažnjavan za alkohol, što su mu bile otegotne okolnosti.

Kao olakotne okolnosti sud je uzeo priznanje okrivljenika i tešku financijsku situaciju, pa je utvrdio novčane kazne ispod zakonom propisanog minimuma za te vrste prekršaja smatrajući da će se i time postići svrha kažnjavanja”, ističe sutkinja.

Presuda je nepravomoćna te se Policijska uprava i vozač Mladen na nju mogu žaliti u zakonom predviđenom roku., doznaje danica.hr