Zagorka (68) našla ljubavnika na društvenoj mreži. Opelješio ju je za više tisuća eura

Zagorka (68) našla ljubavnika na društvenoj mreži. Opelješio ju je za više tisuća eura

Jučer, 7. prosinca 68-godišnjakinja je prijavila kako je prevarena putem društvene mreže.

Naime, u razdoblju od početka studenoga do jučer, 7. prosinca 2023. godine, 68-godišnjakinja je putem društvene mreže u više navrata stupila u kontakt s nepoznatom osobom i razmjenjivala ljubavne poruke. Nepoznata osoba navela je 68-godišnjakinju da uplati novac na njegov račun kako bi joj nakon toga poslao paket s dokumentima i novcima. Oštećena je po dogovoru uplatila novčani iznos od više tisuća eura nepoznatoj osobi na račun, dok nakon toga paket nije zaprimila niti joj je vraćen novac., doznaje zagorski.hr

Policijski službenici nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem u cilju pronalaska počinitelja, a nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu biti će dostavljena kaznena prijava za kazneno djelo Prijevara.

Romantična prijevara jedna je od najčešćih financijskih online prijevara u kojoj se prevarant pretvara da su želi romantičnu vezu, a cilja žrtve na stranicama za upoznavanje, društvenim mrežama ili putem e-pošte kako bi ostvario protupravnu imovinsku korist.

Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje osobne fotografije ili videozapise.

Podsjećamo građane da ne prihvaćaju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjeruju ovakvim ili sličnim ponudama putem društvenih mreža.

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac.

Ako posumnjate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192!