Tragičan kraj potrage: Kod Paškog mosta pronađeno tijelo 30-godišnjeg ribara

Tragičan kraj potrage: Kod Paškog mosta pronađeno tijelo 30-godišnjeg ribara

Tragično je završila potraga za 29-godišnjim ribarom iz Rtine koji je s još trojicom kolega bio na brodici u moru kod Paškog mosta, koja se sinoć prevrnula. Trojica ribara spašena su još prošle noći, a njegovo tijelo pronađeno je danas – potvrdili su iz HGSS-a. Cijelu noć i prijepodne tragalo se za nesretnim ribarom, no potraga je završila na najgori mogući način.

Pronađeno tijelo muške osobe

HRT-ova reporterka Melita Šare kazala je za podnevni Dnevnik HTV-a kako su, prema najnovijim informacijama, policijski ronioci na lokaciji gdje se prevrnula brodica pronašli tijelo muške osobe.

– Zasad nemamo službenu potvrdu da je riječ o 30-godišnjem nestalom ribaru. Inače, oko 3 sata u noći, mahom mladi ljudi s tog područja zvali su policiju jer su vidjeli da se brodica prevrnula. Oni su uspjeli doplivati do lanterne kod Paškog mosta gdje su vidjeli 30-godišnjeg ribara kako pliva, poručila je HRT-ova reporterka.
Trojica ribara u bolnici zbog pothlađenosti

Nije bilo nevremena, samo prilično hladno. Policija je prva pomogla trojici mladih ribara, odnijela ih na rukama iz vode, a zatim su prevezeni u zadarsku bolnicu jer su bili pothlađeni. Neslužbeno se doznaje da su mladići koji su doživjeli havariju iz mjesta Rtine.

Uz policiju, u potragu su uključeni Lučka kapetanija, Hrvatska gorska služba spašavanja i avion Obalne straže Ministarstva obrane.

Druga potraga ovaj tjedan

Ovo je druga potraga za nestalim ribarom u zadarskom akvatoriju ovaj tjedan. Kako je izvijestilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, od 5. prosinca traje potraga za nestalim 75-godišnjim ribarom na području Vrsi.

Potraga je pokrenuta nakon dojave o uočenoj brodici koja je plovila bez nadzora u blizini rta Prutna kod Vrsi. Čini se da je Velebitski kanal u nepunih sedam dana postao Bermudski trokut, piše HRT