Proslava završila kobno: ‘Sjedili smo svi za stolom i onda smo nakon 15 minuta čuli da je poginuo’

Proslava završila kobno: ‘Sjedili smo svi za stolom i onda smo nakon 15 minuta čuli da je poginuo’

U nesreći nakon slavlja kirvaja, Mario (28) i Mile (30) su poginuli u BMW-u. Prijatelji i obitelj u šoku.

Dvojica mladića, 30-godišnji Mile A. iz Komletinaca i 28-godišnji Mario Ž. iz Donjeg Novog Sela, tragično su izgubila živote u prometnoj nesreći prošlog petka u večernjim satima blizu Komletinaca, malog mjesta u blizini Otoka. Dugogodišnji prijatelji planirali su proslaviti kirvaj u lokalnom kafiću u Komletincima, pišu 24sata.

Mariu otac nije dao automobil jer je znao kako će na proslavi sigurno biti alkohola. Međutim, Mile je preuzeo odgovornost za prijevoz, došavši po Marija svojim novim crvenim BMW-om, kojim se jako ponosio.

Prijatelji su ispričali kako su se Mario i Mile zajedno družili s drugima u kafiću, proslavljajući važan crkveni dan. Kako je večer odmicala, uvjeti na cesti su postali teži zbog mraka i magle. Kada su napustili Komletince, putovanje dvojice prijatelja završilo je tragičnom nesrećom, jer se ispred njihovog vozila, kako se izvještava, iznenada pojavio autobus, što je rezultiralo fatalnim ishodom za obojicu.

Mile je dao gas i BMW je neočekivano “zaplesao” na cesti, udarivši u bankinu pri velikoj brzini, rotirao se i brzo sletio s ceste, udarivši u drvo. U tom trenutku, Mario je izletio iz vozila, dok je Mile ostao unutar uništenog automobila. Postoje neovlaštene informacije da je na Marija, koji je ležao na cesti, kasnije naletjelo još jedno vozilo koje nije uspjelo pravovremeno reagirati nakon što se nesreća već dogodila.

Ivica Barnjak, zapovjednik DVD-a Otok čiji su djelatnici pristigli na mjesto nesreće je komentirao za 24sata kako je prizor bio užasan: 

“Bilo je strašno vidjeti taj prizor, dva mrtva mladića. Djelatnici Hitne pomoći samo su mogli ustanoviti trenutnu smrt. Mi smo došli na intervenciju ali smo većinu vremena proveli tražeći uokolo i treću nastradalu osobu, jer smo u prvom trenutku imali dojavu da je s njima bio i treći mladić. Ali njegovog tijela nije bilo. Srećom pa se to ispostavilo netočno, odnosno navodno je taj treći u zadnji tren odustao od toga da pođe s njima autom.”

Neslužbeno, saznajemo da je to bio brat blizanac Mileta, koji je također bio s njima u kafiću te večeri.

Miletovi i Mariovi prijatelji ne mogu doći sebi: 

Svi smo u šoku. Te smo dečke dobro znali, posebno Mileta. Dečko je bio vrijedan, radio je u jednoj privatnoj šumarskoj firmi. Štedio je novac da si kupi novi auto. Bio je baš sretan zbog tog BMW-a. Nikad baš nije divljao na cesti ni pravio probleme. Ne možemo vjerovati da smo sjedili zajedno svi za stolom i onda smo nakon 15 minuta čuli da je poginuo.”

“Jako vrijedan dečko. Radio je u šumi, krčio drva, živio je od prodaje ogrjevnog drveta. Uvijek spreman pomoći. Tata mu toga dana nije dao automobil je znao da će dečki možda popiti, a, eto, sudbina se izgleda ne može izbjeći”, izjavili su za 24sata prijatelji pokojnih mladića.