Operacija povratka Boysa u Hrvatsku, prikuplja se jamčevina

Operacija povratka Boysa u Hrvatsku, prikuplja se jamčevina

U Grčkoj traju pripreme za puštanje 30-ak pripadnika Bad Blue Boysa – koji su od kolovoza u zatvoru zbog sudjelovanja u sukobu s navijačima AEK-a. Jučer im je ukinut istražni zatvor. Jedan od uvjeta za puštanje iz zatvora uplata je jamčevine, a kada bi se mogla prikupiti i kada bi navijači mogli biti pušteni doznaje novinarka Mateja Ribičić, piše HRT.

Dio navijača pripadnika skupine Bad Blue Boysa uskoro izlaze na slobodu

Po svemu nitko neće u Hrvatsku doći prije ponedjeljka. Athanasios Kaimenakis, odvjetnik većine uhićenih Bad Blue Boysa kaže kako je iznost od tisuću eura korektan i da ne odskače od uobičajenih iznosa grčkih jamčevina. Također, kazao je i da nema problema s prikupljanjem jamčevine. Kako doznajemo, novac za troškove obrane uplaćivali su i neki hrvatski nogometaši.

– No nakon prikupljanja jamčevine slijedi sigurnosno vrlo zahtjevna operacija povratka u Hrvatsku. Javljaju se pojedinci koji su spremni platiti troškove aviona da bi se dio Bad Blue Boysa vratio u Hrvatsku. I sami roditelji kažu nam su spremni u vlastitom aranžmanu platiti čartere kojima bi se uhićeni navijači vratili. No, žele da im se jamči sigurnost, dodala je Ribičić.

Hrvatski veleposlanik u Grčkoj Aleksandar Sunko potvrdio je kako je veleposlanstvo otvoreno i ovog vikenda te kako je procedura u pripremi. Detalje nije želio otkrivati, no rekao je da svi mogu računati na konzularnu pomoć.

– Vijest o Bad Blue Boysima u grčkim medijima potisnuli su lokalni problemi. U Ateni se gotovo svakodnevno pojavljuju nove vijesti o neredima. Prije dva dana na utakmici između Panathinaikosa i Olympiacosa uhićeno je 500 ljudi, a jedan policajac bori se za život, izvijestila je Matea Ribičić, piše HRT.