ŽUPAN MARUŠIĆ NA DANIMA REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA U ŠIBENIKU

ŽUPAN MARUŠIĆ NA DANIMA REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA U ŠIBENIKU

Župan Danijel Marušić nazoči na Danima  regionalnog razvoja i fondova EU, odnosno, konferenciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU o razmjeni iskustva i mogućnostima financiranja iz EU fondova koja se održava  u Konvencijskom centru u Amadria parku u Šibeniku od 7. do 9. prosinca ove godine.  
 
Konferenciju, koja se održava  u znaku je desetogodišnjice hrvatskog članstva u Europskoj uniji i isto toliko godina korištenja europskih fondova, otvorio je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković koji je u ovoj prigodi istaknuo  kako su ciljevi koji su do sada zacrtani  već sada zreli za reviziju  jer ih Hrvatska usvaja brže i učinkovitije nego što je to planirano. Dodao je i to kako Hrvatsku očekuje daljnji gospodarski rast, pad javnog duga u BDP-u i još sredstava iz europskih izvora financiranja.  
U sklopu konferencije održana je i svečanost uručivanja ugovora sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru Poziva „Zaželi“, pa je premijer Plenković naglasio  kako je Program „Zaželi“ hrvatska invencija, poručivši kako se inteligentno i korisno mogu iskoristiti sredstva iz Europskog socijalnog fonda, upotpunjena i nacionalnima, onda kada je to bilo potrebno.  
 
Namjera konferencije Dani regionalnog razvoja i EU fondova je razmjena iskustava i informacija o mogućnostima  financiranja putem EU fondova te povezivanje i jačanje suradnje između nacionalne, regionalne i lokalne razine stoga na njoj nazoče  brojni predstavnici ministarstava,  županija, gradova, općina, regionalni koordinatori kao i predstavnici drugih institucija.