Je li požar na autu Karlovčanke podmetnut? Znakovito je radno mjesto gospođe, a ovo nije prvi incident vezan uz nju…

Je li požar na autu Karlovčanke podmetnut? Znakovito je radno mjesto gospođe, a ovo nije prvi incident vezan uz nju…

Iz Inkasatora je za Jutarnji poručeno da gospođa Dejanović ne želi davati izjave, kao i da ne zna što je uzrokovalo požar na njezinom vozilu

Na parkiralištu u karlovačkoj gradskoj četvrti Rakovac u ranim jutarnjim satima planuo je automobil 61-godišnje Karlovčanke, a vatra se potom proširila i na dva susjedna. Intervenirali su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Karlovca i ugasili požar, a policija provodi očevid na mjestu događaja te će istragom koja slijedi nastojati utvrditi uzroke te dati odgovor na pitanje koje se u ovom trenutku samo nameće: Je li požar podmetnut ili je došlo do kvara instalacija pa je iz toga nastala kobna iskra. No, prema prvim i neslužbenim informacijama s terena doznajemo da istražitelji sumnjaju da je požar podmetnut.

Policija je kratko izvijestila da je vatra buknula jutros oko 5 sati na automobilu karlovačkih registracijskih oznaka te najavila kriminalističko istraživanje. Poznato nam je da se radi o automobilu mark Golf VII, kao i da je u vlasništvu karlovačke pravnice Brankice Dejanović. Ona je dugogodišnja zaposlenica gradske tvrtke Inkasator, koja se bavi naplatom režijskih računa kojima Grad naplaćuje sve svoje komunalne usluge, a Inkasator također radi kao najveći upravitelj u karlovačkim višestambenim zgradama. Gospođa Dejanović vodila je pravne poslove pri postupcima naplate, a također je u ovršnim postupcima odnosno prisilnim naplatama potpisivala Inkasator, odnosno zastupala to poduzeće na sudu. Zbog ‘opisa‘ posla tako se ‘ni kriva-ni dužna‘ često nalazila u neugodnim situacijama.

Je li tako nešto, međutim, moglo rezultirati ovako žestokom odmazdom? Moguće je. Prije nekoliko godina, naime, jedan je nezadovoljni korisnik, tada 66-godišnji umirovljenik upao u prostorije Inkasatora i drvenim štapom demolirao uredski stol i računalo upravo gospođe Brankice Dejanović. Zbog toga je ubio osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od četiri mjeseca, a u svoju obranu je na Općinskom sudu u Karlovcu kazao: ‘Nitko me nije htio saslušati, šetali su me od ureda do ureda‘.

Je li slični ljutiti korisnik doista učinio palež na njezinom vozilu, utvrdit će se policijskim očevidom. Iz Inkasatora je za Jutarnji poručeno da gospođa Dejanović ne želi davati izjave, kao i da ne zna što je uzrokovalo požar na njezinom vozilu. Svi su šokirani događajem, piše Jutarnji.hr.