Hrvatice i Hrvati dobrano napunili Prijovićki džepove, ali ne samo njoj…

Hrvatice i Hrvati dobrano napunili Prijovićki džepove, ali ne samo njoj…

Jedni joj se divili, drugi se ljutili što dolazi, ali svakako su najbolje prošli oni koji su zapravo nešto radili. Vozači su imali super ponude za prijevoz na koncert, a Grad Zagreb zabilježio je odlične brojke

Tko je koliko prihodovao u pet dana koncerata srpske folk pjevačice Aleksandre Prijović, još se procjenjuje. Euforija oko dolaska 28-godišnje pjevačice izazvala je novi trend “Prijomaniju”, a samo od prodaje karata, Aleksandra je zaradila 2.780.000 eura.

Ipak, postoje i drugi troškovi, cijeli bend, najam Arene, scenografija i svašta nešto što se događa iza pozornice. Samo je Arenu za svojih pet noći platila 120 tisuća eura, pišu 24sata.

Ulaznice za koncerte preprodavale su se i za 200 eura, iako je najjeftinija ulaznica na stranicama prodavača bila 25 eura, a najskuplja, za VIP ložu, 130 eura. Prema procjenama, svake je večeri bilo 18 tisuća ljudi iz svih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Da je uzbuđenje oko koncerta mlade pjevačice bilo na vrhuncu, vidjelo se i po velikim gužvama u Zagrebu. Jedan od taksista bio je u čudu, kaže, cijeloga je dana vozio ljude na koncert i tvrdi da nikad nije vidio takvo što.

Gužva nije bila samo u Zagrebu. Jedan je slavonski obrtnik organizirao prijevoz za Zagreb. Vožnja je stajala 50 eura, a u cijenu je uračunao i dolazak po ljude ispred njihovih domova, pa vožnju do Zagreba, slušanje trosatnog spektakla pa odlazak natrag u Slavoniju. To nije organizirao samo za jedan, nego za svaki koncert. Prijevoz su organizirali tako da su vozila dva kombija sa po 16 ljudi. U pet su dana uspjeli zaraditi oko tri i pol tisuće eura, kada se uračuna i cijena goriva, piše 24 sata.

Dobra atmosfera bila je i u garderobi.

“Top nam je bilo, jako volimo Priju”, kažu djevojke koje su tamo radile

Dobro su se ‘proveli’ i konobari, njih 180, kažu da su dobili dosta bakše, a ‘najluđe’ su žene u godinama. Najviše se tražilo pivo, a ništa manja potražnja nije bila za viskijem i džinom. Nije se pilo samo na koncertu. Jedna je međimurska turistička agencija tijekom vožnje imala i piće dobrodošlice, ali i kuhano vino-

Prija nije samo sebi novac stavila u džep, dosta je zaradio i Zagreb. U prva dva njena koncerta broj dolazaka se povećao za oko 20 posto, a broj noćenja za 14 posto.