Iz Pošte zovu ljude i pitaju ih hoće li sami doći po pakete. Ovo im je objašnjenje

Iz Pošte zovu ljude i pitaju ih hoće li sami doći po pakete. Ovo im je objašnjenje

INDEXU se javila čitateljica iznenađena što su je nazvali iz Pošte i pitali želi li doći sama ili čekati da joj se paket dostavi. Pitali smo Poštu je li to nova praksa i otkad se to radi.

Čitateljica nam je kazala da je pošiljku s jednog hrvatskog manjeg web shopa naručila 28. studenoga, a da je Pošta paket zaprimila 30. studenoga ujutro. “Isti dan sam naručila i nešto s jednog velikog web shopa, i to mi je došlo već u ponedjeljak 4. prosinca, no za prvu pošiljku i dalje je na stranici Pošte pisalo da je zaprimljena. Nikakvih novih informacija nije bilo, zato sam poslala upit Pošti gdje je paket zapeo i kad će mi stići”, priča nam čitateljica.

Dva dana kasnije dobila je poziv iz poštanskog ureda. “Pozdrav, vaša pošiljka je kod nas. Želite li je sami pokupiti ili želite čekati dostavu?” upitala je poštanska službenica. Na pitanje kada bi mogla očekivati dostavu, službenica je čitateljici rekla da ne zna, da je velika gužva pa bi možda bilo dobro, ako paket želi što prije, da dođe sama po njega, što je naša čitateljica i učinila.

Napomenula je i kako je dostavu naručenih proizvoda platila 4.99 eura.

Što kaže Pošta?

“U vršnim opterećenjima, kao što su primjerice dani prije i poslije Crnog petka, zaprimamo dvostruko više paketa od prosjeka. Kolege u pojedinim poštanskim uredima tada zovu korisnike isključivo kako bi im omogućili da što brže preuzmu svoj paket. Iako s e-trgovinama imamo ugovoren rok isporuke od tri radna dana, cilj nam je da što veći broj korisnika svoj paket dobije što prije jer smo svjesni koliko su im važni paketi koje iščekuju.  

Ako korisnici ne mogu ili ne žele doći u poštanski ured, poštar će im svakako dostaviti paket na adresu. Kolege koriste opciju pozivanja korisnika u periodu vršnog opterećenja, a ta praksa se pokazala kao pozitivno iskustvo za naše korisnike”, stoji u odgovoru Pošte na upit Indexa.

“Svi radnici Hrvatske pošte ulažu maksimalne napore kako bi velik broj pristiglih paketa bio isporučen čak i prije propisanog roka, a pozivanje korisnika samo je jedna od mogućnosti da svoj paket dobiju što prije. Hrvatska pošta ima najveću mrežu mjesta za isporuku i slanje paketa koju čini 1016 poštanskih ureda i 300 paketomata diljem Hrvatske. Manja i lokalizirana kašnjenja uvijek su moguća, ali u pitanju su iznimke, a ne pravilo”, napisali su nam iz Pošte., piše index.hr