Uživo s Jakuševca: ‘Otpad voze na plohu gdje je bio prvi odron. Nemamo potvrdu da je sigurna’

Uživo s Jakuševca: ‘Otpad voze na plohu gdje je bio prvi odron. Nemamo potvrdu da je sigurna’

Na pitanje kako je ta ploha, na koju se vozi otpad, sigurna, ako još nije gotova istraga nakon prvog odrona, sindikalist Pavao Barbarić rekao je da ih to začuđuje i relativno zabrinjava.

Dovozi se otpad na plohu šest, gdje se dogodio prvi odron. Nemamo još nikakvu potvrdu, ni od poslodavca ni od Grada da je baš ta ploha sigurna za rad djelatnika. Mi ćemo sačekati u koordinaciji s ostalim kolegama, rekao namje Pavao Barbarić, glavni sindikalni povjerenik Novog sindikata u podružnici Čistoća., za 24sata

Na pitanje kako je ta ploha sigurna, ako još nije gotova istraga nakon prvog odrona, rekao je da ih to začuđuje i relativno zabrinjava. 

– Mi kao sindikati isključivo inzistiramo na sigurnosti djelatnika – rekao je. Na pitanje je li bilo onih koji nisu htjeli doći, kaže da je bilo negodovanja i da se ljudi ne osjećaju sigurno, ali da poslodavac inzistira da odvoz ide dalje. 

– Ne može se više oslanjati na sreću, potrebno je osigurati rad na siguran način – dodao je Barbarić.

Komentirao je i tvrdnje o biootpadu na odlagalištu te istaknuo kako ga itekako ima, ali da ne zna u kojim količinama. Na pitanje može li on biti uzrok odrona rekao je kako je to moguće jer je otpad živ i pun plinova. 

– Lako je moguće da može biti jedan od uzročnika – kaže.

Govoreći o sigurnoj lokaciji za odvoz otpada pita se postoji li uopće sigurna lokacija te dodaje da je to nadležnost rukovodećih kadrova u Čistoći i gradonačelnika Tomaševića. 

– Svakako da je strah među radnicima, kad se dogodi ovakva katastrofa – rekao je.