Taksist pregazio čovjeka, otišao odvesti putnika i tek se onda vratio

Taksist pregazio čovjeka, otišao odvesti putnika i tek se onda vratio

Višestruke teške ozljede, uzrok su smrti nesretnog muškarca kojeg je proteklog vikenda, u subotu ujutro, pregazio automobil dok je ležao na cesti u Zvonimirovoj ulici u Rijeci, kod trgovačkog centra ZTC. Pokazala je to obdukcija u riječkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku. Sa sigurnošću je utvrđen identitet nesretnika, riječ je o 49-godišnjem E. Ž., inače iz BiH, ali s aktualnom adresom u kvartu blizu mjesta događaja.

Uzorci njegove krvi i mokraće upućeni su na daljnje analize, riječ o standardnom postupanju u ovakvim situacijama, kako bi se utvrdilo je li eventualno žrtva nesreće bila pod utjecajem alkohola ili opijata. Iz izvora bliskog policijskoj istrazi Burin doznaje kako je određeno da će automobil koji je naletio na muškarca na cesti, a riječ je o taksiju, vozilu “Taxija Fiume”, biti podvrgnut vještačenju.

Kao što su već izvijestili, tragična nesreća dogodila se oko 5.20 sati u subotu, kod pješačkog prijelaza nadomak ZTC-a, blizu križanja Zvonimirove s Ulicom Vinka Benca. Utvrđeno je da se stradali muškarac prilikom prelaska ceste srušio te ostao ležati na kolniku, nakon čega je na njega naletio automobil.

Nakon nesreće su se pojavile spekulacije da je vozilo koje je usmrtilo čovjeka napustilo mjesto događaja, policija je to kasnije demantirala, no, čini se da bi to moglo imati ishodište u jednoj okolnosti koja se veže za tragičnu nesreću. Naime, kako doznajemo iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora, taksi koji je naletio na muškarca koji je ležao na cesti nakon toga nije se zaustavio na mjestu događaja i tako ostao čekati dolazak policije, bez daljnjeg kretanja, nego je najprije odvezao putnika kojeg je imao, pa se vratio natrag. Ali, taksist je odmah o događaju izvijestio policiju, te se vrlo brzo vratio na mjesto događaja, za minutu – dvije, navodi nam izvor dobro upućen u slučaj.

Vrlo bitne u rasvjetljavanju tragedije bile su snimke nadzorne kamere koje je policija pregledala. Na njima se vidjela dinamika događaja i okolnosti naleta na nesretnika koji je ležao na cesti. Na snimkama se moglo vidjeti i da je više automobila prošlo cestom mimo nesretnog čovjeka koji je ležao, ali nitko od njih nije stao, već su produžili dalje. Po svemu sudeći, nisu nadležnim službama ni prijavili činjenicu da čovjek leži na kolniku, dok to nije javio taksist.

Policija se zasad nije oglasila oko toga da li će protiv vozača automobila koji je smrtno naletio na muškarca biti podnesena ili ne kaznena prijava, te da li je vozač taksija eventualno prekršio koji prometni propis u kritičnim trenucima događaja, javlja Burin.