Sigurnost i povjerenje. Policajac uhićen nakon neuspješne provale u garažu. Tamo se skrivalo ‘blago’

Sigurnost i povjerenje. Policajac uhićen nakon neuspješne provale u garažu. Tamo se skrivalo ‘blago’

USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv trojice muškaraca zbog sumnje u zlouporabe, odavanje službene tajne te promet drogama.

Prvoosumnjičeni policajac (27) je od studenog lani do 3. prosinca ove godine u Zagrebu, kao policijski službenik Uprave kriminalističke policije u Ravnateljstvu policije, dolazio do saznanja o mjestima na kojima pojedini počinitelji kaznenih djela sakrivaju drogu, sumnja USKOK.

Potom je te podatke neovlašteno prenosio muškarcima starim 27 i 30 godina, a oni su na temelju tih podataka pripremali provale u te objekte s ciljem da uzmu i za sebe zadrže skrivenu drogu vrijednosti veće od 100.000 eura, koju su preprodavali na ilegalnom narkotržištu.

Tako je dvojac, nakon što im je policajac to dojavio, provalio u garažu na zagrebačkom području iz koje je otuđio oko 40 kilograma marihuane i oko devet kilograma hašiša. Zatim su sva trojica drogu preprodavali na ilegalnom narkotržištu.

U nedjelju je trojac htio provaliti u još jednu garažu u Zagrebu, ali nisu uspjeli obiti lokot. U garaži se u više sportskih torbi nalazilo ukupno 10,8 kilograma konoplje. Nakon toga su sva trojica uhićena. USKOK je sucu istrage predložio određivanje istražnog zatvora, piše Danica.hr.