Procurili neki od iskaza Boysa: Došli smo u Atenu jer volimo Dinamo

Procurili neki od iskaza Boysa: Došli smo u Atenu jer volimo Dinamo

PREMDA je istraga protiv BBB-a osumnjičenih za sudjelovanje u krvavim navijačkim neredima u Ateni zatvorena za javnost, u medije je procurilo što su mladići pričali pred istražiteljima.

Opisali su da su u Grčku došli organizirano i da je dogovor pao u Zagrebu.

Komunikacija je išla preko aplikacija. Granice smo prošli normalno, nije bilo nikakvih problema. Sa sobom nismo imali nikakvog oružja niti smo u Atenu došli s namjerom nekoga ubiti”, rekao je na ranijem ispitivanju jedan od navijača, piše N1

Upravo njegove riječi da se radilo o organiziranom dolasku bile su grčkim istražiteljima temelj za optužbu o udruživanju u zločinačku grupu, što je najteža inkriminacija koja im se stavlja na teret.

“Uhitili su me u hotelu”

Kasnije su BBB-i objašnjavali da su u Atenu došli podržati svoj klub, a jedan je kazao da je u glavni grad Grčke došao turistički.

“Uhitili su me u hotelu, a na stadionu nisam ni bio. Nisam sudjelovao u tučnjavi niti znam išta ovom incidentu. Nemam baš nikakve veze s tim, a pogotovo ne s ubojstvom Michalisa”, naveo je još jedan od osumnjičenih Hrvata. 

On je, kao i većina ostalih, i na dodatnom ispitivanju negirao krivnju, no još se uvijek ne zna hoće li tužiteljstvo od nekih okrivljenika ipak odustati, odnosno obustaviti istragu protiv njih i pustiti ih na slobodu.

Dio ih je ipak priznao da su bili u blizini AEK-ovog stadiona kada je došlo do tučnjave. Morali su to učiniti budući da su ih snimile nadzorne kamere.

“U Atenu smo došli podržati naš klub”

“U Atenu smo došli podržati naš klub, ali nismo imali namjeru organizirano se potući. Zatekli smo se u toj situaciji. Nisam znao što se događa. Krenula je tučnjava, a u njima su sudjelovali i brojni grčki navijači. Napali su i nas, morali smo se braniti. Nismo imali namjeru se tući. Ne sjećam se svih detalja dobro jer je bila velika gužva, ljudi su trčali. Nismo znali kamo idemo, samo sam htio pobjeći od svega i tako se spasiti”, dio je još jednog iskaza, prenosi N1. 

N1 navodi i da su neki uvjeravali kako uopće nisu znali kamo idu, već im je tek nakon polaska rečeno da su na putu za Grčku. No demantiraju da su imali namjeru potući se.

“U Atenu smo otputovali zbog ljubavi prema Dinamu unatoč zabrani”, izjavili su tvrdeći dalje kako su se sklonili kada je krenula tučnjava.