Predstavnik sindikata Čistoće: “Nema sigurnosti za radnike, upozoravamo od prvog odrona”

Predstavnik sindikata Čistoće: “Nema sigurnosti za radnike, upozoravamo od prvog odrona”

Drugi put u manje od mjesec dana dogodio se odron na zagrebačkom odlagalištu Jakuševec. Do odrona je došlo u ponedjeljak prije sedam sati, troje radnika je ozlijeđeno, jedan teško.

Na Jakuševcu, gdje mjesto događaja osigurava i policija situaciju prati reporter Dnevnika Nove TV Vanja Margetić koji je razgovarao s Muminom Hodžićem iz Sindikata komunalnih radnika i vozača Čistoće.

Hodžić kaže kako Grad u sudarnji s Holdingom treba odlučiti kamo će se otpad sada prevoziti. Gradonačelnik Tomislav Tomašević ranije je najavio kako se u ponedjeljak otpad više neće odlagati na Jakuševcu dok traje očevid, a Državni inspektorat utvrdio je da se otpad ne smije odlagati u radijusu od 300 metara od mjesta odrona i nesreće.

“Mi mislimo da nema sigurnosti za rad. Prvenstveno za radnike Zagrebačkog holdinga i podružnice Čistoće. Da to ne bi trebalo raditi na Jakuševcu dok se ne utvrde svi aspekti o nesreći”, kazao je Hodžić koji ističe da su radnici “još kod prvog odrona upozoravali da treba utvrditi je li moguće da dođe do drugih odrona ili kalvarija da bi radnici bili sigurni”.

“Nažalost, izgleda da smo bili u pravu i sad inzistiramo na tome da se utvrde sve okolnosti ovog nemilog događaja – zašto se dogodio odron, može li se dogoditi još jedan”, kaže Hodžić.

Sindikalist sumnja da će se u utorak otpad ponovno odlagati na isto mjesto. Dodaje kako bi to bilo neozbiljno.

Reporter je Hodžića pitao i kako su ozlijeđeni radnici.

“Nažalost, kolega kojem je amputirana ruka je van životne opasnosti, ali je izgubio ruku, što nas jako žalosti. Želimo brz oporavak i jednom i drugom kolegi. Drugi je u šoku, pušten je iz bolnice, ali je i dalje u šoku jer prošao je jednu kalvariju ovdje”, kazao je Hodžić.