Javili se iz požeške bolnice: Djevojčice su bile bez svijesti. I djed je u bolnici

Javili se iz požeške bolnice: Djevojčice su bile bez svijesti. I djed je u bolnici

Vezano za sinoćnje trovanje ugljičnim monoksidom dvoje djece u starosti 11 i 12 godina u Požegi koja su prevezena u Opću županijsku bolnicu Požega gdje su zadržana na bolničkom liječenju izjavu je dao prim.mr.sc. Vlado Drkulec voditelj Odjel za pedijatriju s neonatologijom u požeškoj bolnici.

Dvoje djece završilo je u bolnici nakon trovanja plinom, izvijestili su iz Policijske uprave požeško-slavonske na svojim stranicama. 

– U subotu 2. prosinca 2023. oko 22 sata u Požegi, u kupaonici obiteljske kuće došlo je do trovanja ugljičnim monoksidom dvoje djece starosti (11 i 12 godina) koja su prevezena u Opću županijsku bolnicu Požega na pružanje daljnje liječničke pomoći gdje su im konstatirane lake tjelesne ozljede te su zadržana radi daljnjeg liječenja. Slijedi očevid te utvrđivanje svih činjenica i okolnosti događaja  – pišu iz policije.

– Radi se o sestričnama, jedna je iz Osijeka, druga iz Požege. Djeca su bila u kupaonici gdje su se kupali a gdje je instaliran plinski bojler, baka ih je pronašla bez svijesti. Pozvana je Hitna, koja je došla kroz desetak minuta. Trovanje ugljičnim monoksidom je dokazano u bolnici. Situacija je bila krajnje ozbiljna. Djeca su na opservaciji, nisu životno ugrožene, ali zbog mogućih posljedica bit će pod nadzorom. Djevojčice nisu bile pri svijesti kad su dovedene. Djed koji je pomogao u izvlačenju iz kupaonice završio je u bolnici, ali ne možemo direktno povezati djeda s tim. Obje djevojčice su u požeškoj bolnici i ne bi trebale imati posljedice u budućnosti. Danas će biti puštene iz bolnice ako bude sve dobro – rekao je dr. Drkulec. , piše požega.eu