Hrvatske rukometašice s visokih 39:13 svladale Kinu

Hrvatske rukometašice s visokih 39:13 svladale Kinu

Hrvatska ženska rukoemtna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine A na Svjetskom prvenstvu u Goteborgu deklasirala Kinu sa 39-13 (19-7) i tako osigurala prolazak u drugi krug natjecanja.

Po pet golova za Hrvatsku postigle su Valentina Blažević, Mia Brkić, Lara Burić i Dejana Milosavljević, dok je Xiaoqing Li zabila četiri za Kinu.

Nakon razočaravajućeg remija protiv Senegala na startu, izabranice Ivice Obrvana ozbiljno su shvatile reprezentaciju Kine i ostvarile iznimno uvjerljivu pobjedu.

Kineskinje su s nekoliko golova s vanjskih pozicija držale rezultatsku ravnotežu u prvih sedam minuta, ali to je bio slučaj samo do rezultata 5-4 za Hrvatsku. Uslijedila je serija od 10-1 kojom je Hrvatska u 22. minuti stigla do 15-5 i pitanje pobjednika bilo je riješeno. U tom je razdoblju briljirala vratarica Tea Pijević koja je s nekoliko vrhunskih reakcija u očaj bacala Kineskinje, Pijević je branila samo u prvom poluvremenu te je za pola sata upisala 11 obrana.

U nastavak je Hrvatska krenula s četiri uzastopna gola, Kina je prvi put poentirala nakon više od sedam minuta, a u čitavom drugom poluvremenu Kineskinje su postigle samo šest golova.

Hrvatska nakon dva kola ima tri boda, dok je Kina bez bodova. U skupini su još Švedska koja ima dva i Senegal koji ima jedan bod prije njihova susreta od 18 sati.

Hrvatska će u utorak u trećem kolu igrati protiv domaćina Švedske u posljednjoj utakmici prvog kruga, piše sport.hrt.hr.

—–
HRVATSKA – KINA 39:13

—–
HRVATSKA: Lucija Bešen, Tea Pijević, Nikolina Zadravec, Paula Posavec, Sara Šenvald, Stela Posavec, Ćamila Mičijević, Dejana Milosavljević, Katarina Ježić, Katarina Pavlović, Lara Burić, Andrea Šimara, Tina Barišić, Mia Brkić, Valentina Blažević, Kristina Prkačin

Izbornik: Ivica Obrvan