Španjolski izbornik o skupini smrti: Razmišljamo samo o Hrvatskoj; Talijan: Moglo je i bolje proći

Španjolski izbornik o skupini smrti: Razmišljamo samo o Hrvatskoj; Talijan: Moglo je i bolje proći

Španjolski izbornik Luis de la Fuente prokomentirao je skupinu na Euru…

“Ovo je skupina koja od nas traži najbolje izdanje”, rekao je De la Fuente nakon što je Španjolska upala u grupu s Hrvatskom, Italijom i Albanijom.

Iskusni izbornik smatra da se Albance ne smije podcijeniti.

“Ona je bila prva u svojoj grupi. Italija je sjajna momčad, dobro vođena, a dobro poznajemo i Italiju i Hrvatsku iz Lige nacija.”

U fokusu španjolskog stratega isključivo je prva utakmica s Hrvatskom u Berlinu 15. lipnja.

“Razmišljamo samo o Hrvatskoj. Vidjeli smo rast te momčadi s igračima koji su ponajbolji na svijetu. Idemo na Euro sa samopouzdanjem. Moramo nastaviti raditi, još je sedam mjeseci ostalo.”, prenosi SK.

Hrvatska nogometna reprezentacija će na Euru 2024 igrati sa Španjolcima, Albancima i Talijanima. Mnogi će se složiti da je to ‘skupina smrti’, a poslije ždrijeba je svoj komentar za Rai dao talijanski izbornik, Luciano Spalletti.

Moglo je i bolje

„Moglo je i bolje proći“, rekao je kratko na početku Spalletti čija Italija otvara prvenstvo 15. lipnja protiv Albanije pa dodao:

„No, to je tako kad ste u četvrtoj jakosnoj skupini. Mi smo Italija i s ponosom moramo igrati sve svoje utakmice.“

Što se tiče šansi za prolaskom dalje, izbornik Azzurra rekao je sljedeće:

„Teško je sada davati neke predikcije, trebamo vidjeti u kakvom ćemo stanju biti u lipnju, ali u svakom slučaju je skupina teška.“

Španjolska i Hrvatska su teški protivnici…

„Puno će toga odlučiti naša razina pripremljenosti u lipnju i kako ćemo se pripremiti za Euro u onom periodu kad nećemo biti svi na okupu. Isto tako, važan je i odnos naših nogometaša. Hrvatska je jako snažna i iskusna reprezentacija.“

Što se tiče Španjolske, rekao je sljedeće:

„Oni koji vole nogomet moraju biti uzbuđeni zbog ovakvih utakmica. U svakoj utakmici postoje određeni trenuci, nekad ćemo se morati braniti, nekada ne, ali naša intencija je da uvijek igramo ofenzivan nogomet.“, piše SK.