Horvatinčić dobio premještaj, evo gdje će odslužiti ostatak kazne

Horvatinčić dobio premještaj, evo gdje će odslužiti ostatak kazne

Na prijedlog upravitelja kaznionice Lipovica-Popovača, gdje je služio zatvorsku kaznu od četiri godine i 10 mjeseci zatvora, Tomislav Horvatinčić (75), rješenjem Upravitelja Središnjeg ureda za zatvorski sustav i probaciju Zvonimira Penića, dobio je premještaj u kaznionicu otvorenog tipa u Valturi kod Pule.

Radi se o kaznionici u kojoj inače kazne služe osobe osuđene za prometne nesreće, gospodarski kriminal te blaže oblike kaznenih djela, javlja Jutarnji list.

Podsjetimo, Horvatinčić je prije 12 godina u moru kod Primoštena jahtom usmrtio talijanski bračni par Francesca Salpietra i Mariellu Patelli, koji su bili na jedrilici. Za izazivanje nesreće s dvoje poginulih osuđen je na četiri godine i 10 mjeseci zatvora, a na suđenju se branio sinkopom.

Horvatinčić je početkom rujna 2021. godine iz zagrebačkog zatvora Remetinec premješten u kaznionicu poluotvorenog tipa Lipovac-Popovača, 30-ak kilometara od Siska, a ubrzo nakon toga prebačen je na rehabilitaciju u Krapinske Toplice. U toplicama je bio i prošle godine u svibnju.

Često ga viđali kako slobodno šeće

Inače, kao što su mediji u više navrata pisali u proteklih dvije godine, unatoč tome što bi trebao izdržavati kaznu u zatvoru, Horvatinčić je nekoliko puta viđen kako se slobodno šeće po Zagrebu i Samoboru.

Podsjetimo, sudski postupak trajao je gotovo puno desetljeće, bilo je nekoliko sudskih odluka, a sada je Horvatinčić odslužio već pola kazne. Kako smo neslužbeno doznali, on je već ranije očekivao da bi ga mogli premjestiti u kaznionicu blažeg tretmana, kao što je Valtura, a sljedeći korak bi mogao biti prijevremeni prekid izdržavanja kazne zbog zdravstvenog stanja.