USKOK uhitio načelnika općine: Pojeo i popio nevjerojatan iznos na račun proračuna

USKOK uhitio načelnika općine: Pojeo i popio nevjerojatan iznos na račun proračuna

USKOK je podigao optužnicu protiv načelnika općine Seget. Lažno je podmirivao privatne račune kao službene i tako kroz razne ručkove i večere odštetio općinu za više od 40.000 eura.

USKOK je nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv načelnika Općine Seget zbog zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Tereti ga se da je u razdoblju od početka 2017. do kraja 2018. koristio mogućnost raspolaganja proračunskim sredstvima Općine. Kao načelnik je nalagao plaćanje računa za troškove ručkova i večera po raznim ugostiteljskim objektima na području Segeta Donjeg, Segeta Vranjice, Boraje i Šibenika. Mogućnost plaćanja postoji, ali za poslovne svrhe, a on ih je koristio privatno.

Stavlja mu se na teret i da je na pojedinim računima navodio lažnu svrhu ugošćivanja te je svojim potpisom odobravao isplatu nakon čega su ovlašteni djelatnici Općine plaćali te račune.

Ujedno je naložio da se iz proračunskih sredstava Općine podmire troškovi proslave za postignute rezultate na lokalnim izborima, iako za to nije bilo osnove. Na opisani način okrivljenik je na štetu Općine pribavio nepripadnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 40.864,42 eura., doznaje dnevnik.hr