Tomašević oduševljen tramvajem iz Augsburga: ‘Zagrebačkim ulicama vozit će još najmanje 10 godina’

Tomašević oduševljen tramvajem iz Augsburga: ‘Zagrebačkim ulicama vozit će još najmanje 10 godina’

Rok isporuke 20 novih tramvaja je za dvije godine, a 11 rabljenih tramvaja kupljeno je po cijeni jednog novog

Prvi primjerak rabljenog tramvaja iz Augsburga u ZET-ovu je garažu, potvrđeno nam je, stigao rano jutros i to, kako smo prvi pisali, u ZET-plavoj boji. Sada mu predstoje radovi dotjerivanja za zagrebačke prometnice. Potrebno je da tramvaj prođe homologaciju i tehnički pregled te mu slijede i radovi ugradnje validatora za karte te sustava za upravljanje prometom odnosno Atron uređaja kako bi se na displeju mogle ispisivati linije i kako bismo znali kamo vozi i za koliko stiže.

Tramvajem je zadovoljan i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je kazao kako je to prvi od 11 rabljenih tramvaja iz Augsburga. Za njih je osigurano 40 milijuna eura za 20 novih niskopodnih tramvaja i potpisali ugovor o isporuci, ovo je još jedan korak ka dugoročnom cilju boljeg javnog prijevoza kroz povećanje broja vozila, smanjenje kvarova i češće vožnje na pojedinim linijama, govori gradonačelnik. 
 
Rok isporuke 20 novih tramvaja je za dvije godine, pa će se 11 rabljenih tramvaja, kupljenih po cijeni jednog novog, pokazati kao, dodao je Tomašević. izvrsno rješenje do dolaska novih, a ulicama će voziti još 10-15 godina. , piše večernji