Temperature rastu do 20°C pa stiže nagli pad: Negdje će pasti i do 50 cm snijega

Temperature rastu do 20°C pa stiže nagli pad: Negdje će pasti i do 50 cm snijega

Zbog vjetra, narančasto upozorenje izdano je za Kvarner i Kvarnerić te Dalmaciju. Osim toga, žuta upozorenja izdana su za zapadnu obalu Istre, Velebitski kanal te riječku, gospićku, splitsku i dubrovačku regiju

Nakon iznadprosječno toplog studenog, na samom početku prosinca bit će, također, neuobičajeno toplo za doba godine. Očekuju se južina i povremena kiša, a potom će uslijediti zahladnjenje pa sve češće i snijeg. Od subote navečer probleme u prometu sve češće će stvarati bura, a naleti snijega mogući su u sunčaniju te osjetno hladniju nedjelju. Početkom novoga tjedna bit će još hladnije te većinom suho.

U petak će na istoku Hrvatske biti promjenjivo, a ujutro može biti malo kiše. Uz to, očekuje se iznadprosječno toplo vrijeme. U središnjoj Hrvatskoj pretežno će biti oblačno uz povremenu kišu. Najviša temperatura bit će od 7 °C na sjeveru do 18 °C ponegdje u Pokuplju i Posavini, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Toplije od uobičajenog bit će i na sjevernom Jadranu i u gorju. Također, bit će  kišovito i vjetrovito. Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije bit će promjenjivo oblačno, ponegdje uz kišu. Vjetrovito i valovito bit će na jugu Hrvatske, gdje će temperatura zraka biti između 15 i 20 °C.