Zoran Pripuz izlazi na slobodu!

Zoran Pripuz izlazi na slobodu!

Podsjećamo, Pripuz je prije tjedan dana uhićen u velikoj akciji USKOK-a i policije…

Nakon tjedan dana provedenih iza rešetaka Zoranu Pripuzu danas je ukinut istražni zatvor, te bi tijekom dana trebao biti pušten na slobodu.

Županijski sud u Splitu donio je odluku o ukidanju istražnog zatvora na prijedlog USKOK-a. Naime, Pripuzu je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a USKOK je u međuvremenu ispitao sve svjedoke koji su se odnosili na njega, pa više nisu postojali zakonski razlozi za njegovo zadržavanje.

Podsjećamo, Pripuz je uhićen u velikoj akciji USKOK-a i policije zbog sumnji u malverzacije s rješenjima o turističkim kampovima na području Šibensko-kninske županije. Uz Pripuza, uhićena je i bivša službenica odjela za gospodarstvo i turizam županije Neda Livljanić te suvlasnik kampa na Murteru Dario FilipiEduard Maržić, bivši predsjednik Hrvatske udruge kampova, te murterski poduzetnik i ugostitelj Boris Kulušić.

Iako Zoran Pripuz (63) i Neda Livljanić (61), umirovljena voditeljica Odjela za turizam pri Službi za gospodarstvo i imovinsko-pravne poslove Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, nikada nisu izravno komunicirali oko “sređivanja papira” za Pripuzov kamp na Murteru, posrednik je bio njezin partner Eduard Maržić (69), svojedobno šef Hrvatske udruge kampova i dugogodišnji vlasnik poznatog kampa Šimuni.

Utvrdili su to istražitelji, policija i USKOK, za što su ishodili i mjere tajnog nadzora, a uz to su vještačili Pripuzov potpis, brojnu dokumentaciju na temelju koje su utvrdili niz nezakonitosti, zbog kojih su tražili da Livljanić, drugookrivljeni Dario Filipi (54) iz Betine i Zoran Pripuz iz Zagreba budu pritvoreni zbog opasnosti od utjecaja na desetak svjedoka koje treba ispitati u istrazi.

Eduarda Maržića te Borisa Kulušića USKOK je nakon ispitivanja pustio da se brane sa slobode., doznaje jutarnji