Radić iznio podatke: “Tamo su feudalna lovišta HDZ-ovih moćnika, da je tamo otkrivena kuga…”

Radić iznio podatke: “Tamo su feudalna lovišta HDZ-ovih moćnika, da je tamo otkrivena kuga…”

Potpredsjednik Domovinskog pokreta Mario Radić u Newsroomu je razgovarao s Ankom Bilić Keserović o nadolazećoj superizbornoj godini, mogućim koalicijama i aktivaciji svog saborskog mandata.

“Ulazim u Sabor volonterski, neću primati ni plaću ni uzimati stan”, započeo je Radić. “Iskoristili su sve zakonske maksimalne rokove za to kad ću se vratiti u Sabor.”

“Vi novinari pričate o nekoj velikoj koalaciji (s HDZ-om), a to se na terenu ne vidi”, dodao je.

Kaže da je Domovinski pokret jedina stranka koja u zadnjih godinu dana raste. “Sad smo već na 20 mandata i kako rastemo, pitanje je tko će postavljati uvjete… Premijer voli te koji imaju jedan dva mandata, manjine.”

Kaže da premijer Andrej Plenković govori o stabilnosti, a odselilo se 500.000 ljudi, kolaps je u poizvodnji hrane i svinjogojstvu. “Tko god misli provoditi ovakve politike, mi njemu partner nećemo biti, kako god se zvao.”

“Naš predsjednik je rekao možemo s HDZ-om i dijelovima HDZ-a. Kod njih je ekspres lonac i puno ih je nezadovoljnih s politikom koju vodi. Kako mi rastemo, kod njih je jedna vrsta panike”, istaknuo je Radić.

“Mi ćemo na osnovu našeg rezultata vidjeti s kim ćemo. Mi smo zvali prvo Most pa neće. Mi smo ih zvali i zovemo ih, mislimo da je inters hrvatske države i naroda iznad pojedinačnih sujeta”, dodao je.

Navodi da Domovinski pokret nije protiv srpske nacionalne manjine nego da ne mogu surađivati konkretno s predsjednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem.

Osvrnuo se na prosvjed svinjogojaca, navodeći da podržava prosjednike. “17.000 svinja uzorkovano je u Hrvatskoj u četiri godine, a jedna jedina dvilja svinja je uzorkovana u vukovarsko-srijemskoj županiji. Zašto? Tamo su feudalna lovišta lokalnih HDZ-ovih moćnika. Da je tamo otkrivena afrička svinjska kuga, svi ti ne bi otišli u svoje ministarstke šume i ne bi mogli loviti. Znači, radi svog komoditeta.”

Radić je naveo da većina seljaka ni ne dobije nalaz pa ispričao slučaj iz sela Komletinci. “U Komletincima su čovjeku rekli da su svinje pozitivne pa mu je došlo rješenje pa se on žalio pa je drugi nalaz rekao da svinje nisu pozitivne.”