Prosvjednici se predomislili, ipak idu na sastanak u Zagreb…

Prosvjednici se predomislili, ipak idu na sastanak u Zagreb…

Seljaci prosvjeduju već deveti dan, a njihov ultimatum ministrici poljoprivrede Mariji Vučković da dođe k njima umjesto oni k njoj u Zagreb, nije prošao. Dali su joj rok do 17 sati u srijedu, nije se pojavila i pozvala ih je još jednom u Zagreb.

Međutim, premda je Tomislav Pokrovac iz Stožera za obranu hrvatskog sela tvrdio da se to neće dogoditi, čini se da su predstavnici poljoprivrednika postigli dogovor.

Predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Duško Pavlik u srijedu navečer je rekao da će se ići u Zagreb na sastanak danas u 14 sati.

“Ako treba ići u Zagreb, ići ćemo. Ići ću ja, gospodin Pokrovac, Kristina i dva svinjogojca. Sve ćemo učiniti da se ovo riješi, s naše strane. Mislim da je tako i s njihove strane. To što je gospodin Pokrovac rekao… Imali smo nesuglasice”, rekao je Pavlik za N1.

Još sinoć je Tomislav Pokrovac našem Ivanu Hrstiću demantirao takav plan te rekao da ne zna ništa o odlasku u Zagreb kao i da ne odustaje od svog stava da želi da ministrica Vučković dođe u Slavoniju. “Mi u Stožeru imali smo dogovor da u Zagreb ne želimo ići jer problemi su ovdje, ne u Zagrebu. Želimo da ministrica dođe ovdje. Ako to ne želi, ona ne želi riješiti naše probleme i prosvjedi će ići dalje”, rekao je.

Danas, međutim, druga priča.

Pokrovac je našoj Tei Mihanović potvrdio da ide na sastanak. Usuglasili su se, kaže, sinoć, dobio je i sam poziv iz Ministarstva u večernjim satima pa je kasno navečer zajedno s ostatkom Stožera za obranu hrvatskog sela odlučio ići na sastanak.

Također, doznajemo da su prosvjednici odlučili ostati na cesti dok god se njihovi zahtjevi ne ispune.

Podsjetimo, nezadovoljni poljoprivrednici kao najvažnija tri zahtjeva ističu prestanak eutanazije nezaraženih svinja, dozvolu prometovanja zdravim svinjama te dozvolu održavanja svinjokolja., doznaje N1