Pijana sjela za volan pa se zabila u stup

Pijana sjela za volan pa se zabila u stup

FOTO:Ilustracija/Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu.

Pijani vozači jučer su u Slavonskom Brodu uzrokovali dvije ozbiljne prometne nesreće. Nasreću, nitko u njima nije stradao.

Kako saznaje PlusPortal, noćas se u Zagrebačkoj ulici u Slavonskom Brodu, desetak minuta iza ponoći dogodila prometna nesreća koja je izgledala prilično ozbiljno. Vozačica (34) se zabila u stup javne rasvjete i u potpunosti smrskala prednji dio svog automobila. Policijski službenici utvrdili su da je u tom trenutku imala 1,11 promila alkohola u organizmu. Jučerašnjeg rekordera sa slavonskobrodskih ulica, ipak, nije uspjela nadmašiti. On je za volan sjeo s 2,23 promila. Nasreću, oboje su prošli neozlijeđeni, a Policijska uprava brodsko-posavska protiv njih je podnijela odgovarajuće prijave.

– U Slavonskom Brodu, na raskrižju Podvinjske i Ulice Hrvatskih boraca, dana 29. studenoga, oko 19 sati, dogodila se prometna nesreća koju je prouzrokovao alkoholizirani 47-godišnji vozač te je pritom lakše ozlijeđen. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 47-godišnjak upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (2,23 promila alkohola u organizmu), zbog neprilagođene brzine automobilom sletio s kolnika udarivši u metalnu ogradu pješačkog nadvožnjaka. U prometnoj nesreći 47-godišnjak je lakše ozlijeđen. Pružena mu je liječnika pomoć nakon koje je zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policijski službenici protiv 47-godišnjaka podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. – stoji u današnjem priopćenju. U svojoj nepromišljenosti, pijani vozači nisu ozlijedili ni druge sudionike u prometu, nego su samo uzrokovali materijalnu štetu pa su, samim time, dobili priliku da im ovaj događaj posluži kao velika opomena.