KL: Vidović i Kaneko srušili Astanu, Dinamo sve bliže europskom proljeću

KL: Vidović i Kaneko srušili Astanu, Dinamo sve bliže europskom proljeću

Nogometaši zagrebačkog Dinama slavili su na gostovanju u Kazahstanu

Dinamo je upisao pobjedu u možda i najvažnijoj utakmici dosadašnjeg dijela sezone u petom kolu grupne faze konferencijske lige.

Na gostovanju u Astani, Jakirovićeva momčad morala je ići na pobjedu kako bi ostala u utrci za drugim mjestom u skupini koje vodi u nokaut fazu Konferencijske lige.

Modri nisu djelovali uvjerljivo u prvom poluvremenu te se Astana razmahala, a najbliže pogotku domaći su bili u 11. minuti kada je jedanaesterac Darobea obranio Danijel Zagorac.

U drugom poluvremenu je Dinamo izgledao bolje, a zagrebačka momčad je nagrađena pogotkom već u 48. minuti preko Gabriela Vidovića koji je sjajno pogodio bliži kut te doveo Jakirovićevu momčad u vodstvo.

Dinamo je nastavio dominirati u potrazi za drugim zgoditkom koji bi riješio pitanje pobjednika, a situacija na terenu postala je još povoljnija za Dinamo u 73. minuti kada je Dušan Jovančić iz redova Astane zaradio drugi žuti karton nakon prekršaja nad Moharammijem.

Zagrebačka momčad je iskoristila prednost igrača više nakon svega šest minuta kada Kaneko sjajno pogađa nakon udarca iz kuta za konačnih 2:0.

Dinamu je ovo bila četvrta ovosezonska pobjeda protiv Astane uz ukupnu gol razliku 13:1.

Modri su sada u povoljnoj situaciji što se tiče plasmana u nokaut fazu, obzirom da zauzimaju drugo mjesto sa šest osvojenih bodova. Kako god završila utakmica Ballkanija i Viktorije Plzen, Dinamo pobjedom u posljednjem kolu može osigurati prolazak grupe, piše SK.