Rudan oplela po bivšem suprugu: Da, zato kad na današnji dan pogledam unazad pred očima mi je ogroman lonac punjenih paprika, ne tvoj ku***”

Rudan oplela po bivšem suprugu: Da, zato kad na današnji dan pogledam unazad pred očima mi je ogroman lonac punjenih paprika, ne tvoj ku***”

Književnica Vedrana Rudan objavila je novi tekst na svome blogu, točnije “Otvoreno pismo mužu” u kojemu je iskritizirala bivšega supruga.

Vedrana Rudan u ponedjeljak je objavila tekst na svom blog profilu te se ovoga puta obraćunala sa svojim bivšim suprugom s osvrtom na njihov brak.

‘Nikad nisam naš brak doživljavala kao tunel’

“Nemam Instagram, nisam na fejsu, ne mogu ti na moderan način opisati svoje osjećaje. Da sam žena ovog vremena napisala bih ti, Ljubavi, ti si uvijek bio moja stijena. Pa dodati zvjezdice i srca. Stijena? Što to znači? Jednom sam se penjala po stijenama i slomila nogu.

Ili, Ljubavi, uvijek si mi bio svjetlo na kraju tunela. Koje s*anje. Nikad nisam naš brak doživljavala kao tunel, a još manje tebe kao svjetioničara koji mi pokazuje put. Ili, Vatra ljubavi koja u meni gori ista je ona kojoj danas slavim trideseti rođendan. Koja vatra?”, započela je Rudan svoj tekst.

‘Doživljavam te kao Čovjeka koji voli punjene paprike’

Zatim, Rudan je u tekstu satirično opisala osobnost bivšeg supružnika.

“Ipak, od žene koja je s mužem provela trideset godina očekuje se da ga nekako definira. Ja tebe doživljavam kao Čovjeka koji voli punjene paprike. To je, zlato, naš brak obilježilo snažnije nego tridesetogodišnje valjanje u kojekakvim krevetima. Uvijek si vodio ljubav, koji kretenski izraz, zašto ljudi je*anje zovu ‘vođenje ljubavi’, u krevetu. Zbog kičme, zbog upale bubrega, nisi podnosio vrućine, hladnoću, maglu, vlagu, vjetar, kišu ni zahode domaćina kod kojih smo slavili mnogobrojne dočeke novih godina.

Da, zato kad na današnji dan pogledam unazad pred očima mi je ogroman lonac punjenih paprika, ne tvoj ku*ac”, stoji u tekstu.

“Ti koji si godinama zbog upale prostate navlačio podgaće već krajem kolovoza, pred godinu ili dvije, ne mogu se sjetiti, krenuo si svoje tanke noge uvlačiti u Calvina Kleina. Je li mi zvono zvonilo na uzbunu? Kur*evo zvono se nije oglasilo.

Ja sam bila sretna. Nije ugodno gledati starog muškarca u debelim, vunenim hulahopkama. Izgledao si kao je*eni, zimogrozni, trudni baletan. A kad si mi rekao da više ne moram kuhati juhu od volujskog jezika za tvoju mamu i tad sam bila sretna. A kad si mi rekao da ideš dva tjedna na službeni put, ali nisi znao u kom ćeš hotelu odsjesti i tad sam bila sretna”, napisala je na blogu Rudan.info.

‘Tko te je*e’

Naposljetku, kontroverzna književnica zaključila je tekst provokativnim komentarom kojim daje do znanja “koliko je preprasan osjećaj biti sama u domu na obali mora”.

“I tako ja sada sjedim u našem ogromnom dnevnom boravku, gledam more i cijedim bocu Chateau Margaux. Tvoj odvjetnik bi rekao da pola boce pripada tebi. Tko te je*e, dragi, načet ću i drugu. Na grob naše ljubavi noćas ću položiti četiri tisuće eura u tekućem stanju.

I još samo ovo. Prekrasan je osjećaj biti sama doma u ogromnoj kući na obali mora dok smrad punjenih paprika stanuje negdje drugdje”, zaključila je.