Ivana uhićena jer je vrijeđala policiju: ‘Majmuni glupi, nasilnici nad ženama!’

Ivana uhićena jer je vrijeđala policiju: ‘Majmuni glupi, nasilnici nad ženama!’

Ivana je uhićena nakon što se posvađala s policijom, a nakon toga je doznala i presudu za vrijeđanje službenih osoba.

Prema presudi, ona je početkom listopada ove godine u 21 sat u Zagrebu na lokaciji Vrapče vikala i galamila na drzak i bezobrazan način u smjeru građana riječima: “Je*em vam mater pedersku, pederčine”. Pila je na ulici u društvu poznanika.

“Nakon postupanja djelatnika policije, istima se obratila na izrazito drzak i bezobrazan način govoreći: “Kaj koji ku*ac kažnjavate ljude za pijančevanje, vi niste normalni, vi ste nasilnici, je*em vam krv krvavu”.

Potom se istima ponovno obratila: “Kaj je ti sa dvije crte jesi oslobodio Vukovar, majmuni glupi, nasilnici nad ženama”. Dakle, na javnom mjestu se ponašala na naročito drzak i nepristojan način, a nije imala ni osobnu iskaznicu”, ističe sutkinja u presudi.

Ivana je odmah uhićena te je dva dana provela u policijskom pritvoru. Na sudu se branila kako živi u blizini mjesta na kojem su je uhitili.

“Policajci su me tražili osobnu, a nisam je imala jer mi je bila kod kuće, živim u neposrednoj blizini. Predložila sam da odemo po osobnu, a policajac me nije pustio i tu je došlo do konfliktne situacije.

Ponašanje djelatnika policije nije bilo u redu prema meni jer su u jednom trenutku na meni uporabljena sredstva prisile i stavili su mi lisice”, branila se Ivana.

Sutkinja ju je proglasila krivom i osudila na 720 eura, a od kazne joj se oduzima 80 eura jer je bila dva dana u pritvoru. Sutkinja kaže kako je još dobro i prošla jer je kazna za vrijeđanje policije po novome zakonu od 700 do 4000 eura.

Presuda je nepravomoćna i Ivana se na nju može žaliti., doznaje danica.hr