Ljubiša se autom zaletio u traktor pa vozaču i svjedoku psovao ‘majku ustašku’

Ljubiša se autom zaletio u traktor pa vozaču i svjedoku psovao ‘majku ustašku’

Ljubiša (32) je proglašen krivim i osuđen jer je nakon prometne nesreće drugom vozaču i očevicu psovao majku ustašku.

Prema presudi, sve se događalo dan uoči proslave Oluje, 4. kolovoza oko 16 sati između Stipanovaca i Vukojevaca na području Našica. Ljubiša je osobnim automobilom udario u stražnji kotač traktora kojim je upravljao Stevo.

“Izašao je iz vozila i vikao vrijeđajući Stevu riječima: Je*em ti mater ustašku! Kakva ti je to kapa na glavi, ustaška’! Zatim je fizički nasrnuo na njega i zadao mu više udaraca rukom u predjelu glave, nakon čega je uklanjao otpale dijelove vozila sa kolnika.

To mu je prigovorio svjedok Nenad, na kojega je okrivljenik vikao i vrijeđao ga riječima: ‘Je*em ti ustašku majku!’ Potom ga je uhvatio za rame i gurnuo u odvodni kanal te se udaljio u smjeru Vukojevaca”, navodi sutkinja u presudi.

Najsjajnija pobjeda

Ljubišu je sutkinja osudila na 30 dana bezuvjetnog zatvora jer je iskazao “zapanjujuću količinu mržnje i nacionalne nesnošljivosti”, i to sve “dan uoči sjećanja na najsjajniju pobjedu našega naroda u Domovinskom ratu”.

Policija ga je nakon incidenta odmah uhitila te je dan proveo u pritvoru, pa mu ostaje za odslužiti još 29 dana. On je sve poricao, ali je odbio alkotest i nije htio reći je li išta pio. No, teretili su ga iskazi Steve i svjedoka Nenada.

Stevo je rekao kako je vozio traktor te je u jednom trenutku osjetio “osjetio snažan udarac u stražnji desni kotač, od kojega je poskočio u kabini i nakon toga se zaustavio”. Osobni automobil završio je u desnom odvodnom kanalu, 30-ak metara iza njega.

Mladić ga je, kaže, tada počeo vrijeđati i psovati mu ustašku majku jer je na šilterici njegove kape vidio malu zastavicu RH.

“Vikao je na mene i Nenada da nam je*e mater ustašku, da će biti opet Oluja i da će nas sve spaliti. Potom me je šakom udario po ramenu i licu. Udario je i Nenada koji je pao u odvodni kanal kraj ceste.

Nepravomoćno

Vikao je i na policiju i psovalo ih pa je tražio da odmah zovu hitnu jer je tu trudna Srpkinja. Kad je hitna stigla, doktorica je pitala tko je trudan, a obje djevojke koje su bile s njim u autu su rekle da one nisu.

Uspio sam cijelo vrijeme ostati sabran i ne dati se isprovocirati, tako da mladiću nisam uzvratio na vrijeđanje i psovke, ali me je sve duboko uznemirilo jer mi je brat poginuo 1991. u Tenji“, rekao je Stevo kojem je “utvrđena kontuzija desnog ramena i donje usnice”.

Sutkinja je u ovotjednoj presudi naglasila kako je Ljubiša iskazao “zapanjujuću količinu mržnje i nacionalne nesnošljivosti koju je kao vrlo mlada osoba, ničim izazvan iskaljivao na svjedocima, nepoznatim, znatno starijim osobama koje su se zatekle na cesti.

“Jedna kao vozač i sudionik prometne nesreće, a druga kao očevidac, na koje je bez ikakvog povoda i razloga bjesnio, grubo ih vrijeđao i psovao im „majku ustašku“ – dan uoči sjećanja na najsjajniju pobjedu našega naroda u Domovinskom ratu”, navela je u nepravomoćnoj presudi., doznaje danica.hr