Zatvorio bivšu u stan i tražio da nastave vezu, pustio je tek kada je policija zakucala na vrata

Zatvorio bivšu u stan i tražio da nastave vezu, pustio je tek kada je policija zakucala na vrata

U Splitu je na 10 mjeseci zatvora uvjetno za protupravno oduzimanje slobode osuđen 23-godišnjak. Od ponoć i pol do 2.30 u stan je zatvorio bivšu djevojku i njezinu prijateljicu. Zaključao je ulazna vrata, ključeve stavio u džep. Bivšoj je rekao da neće otići, inzistirao je da popričaju o njihovoj vezi. 

Prijateljicu je pustio kada je po nju došao njezin dečko, a nekadašnju djevojku tek kada je policija zakucala na vrata. Nazvala ju je prijateljica kada se oslobodila zatočeništva. 

Okrivljenom je sud odredio i sigurnosnu mjeru psihosocijalnog tretmana, sve je potvrdio sud u Sisku koji je odbio žalbu obrane kao neosnovanu. 

Oštećena i njena prijateljica na suđenju su ublažile prvi iskaz kojim su teretile okrivljenog, no prvostupanjski sud prihvatio je njihovo prvo svjedočenje kao relevantno zaključivši da ne žele pogoršavati odnos s njim. Obrana je upravo razliku u iskazima istakla u žalbi, no sud u Sisku odbio je taj argument zaključivši kako nema prostora da se dovede u pitanje presuda suda u Splitu., doznaje dalmatinski