Naša poznata estradna diva je na početku svoje karijere snimala izazovne spotove. Fatalna pjevačica je osamdesetih godina ‘žarila i palila’ pa je 1984. snimila pjesmu ‘Seks enciklopedija’….

Naša poznata estradna diva je na početku svoje karijere snimala izazovne spotove. Fatalna pjevačica je osamdesetih godina ‘žarila i palila’ pa je 1984. snimila pjesmu ‘Seks enciklopedija’….

Doris je na početku svoje karijere snimala izazovne spotove. Fatalna pjevačica je osamdesetih godina ‘žarila i palila’ pa je 1984. snimila pjesmu ‘Seks enciklopedija’…., pišu 24sata

Doris Dragović je u subotu održala prvi od dva koncerta u Areni Zagreb te oduševila svoje fanove. ‘Krivi ljudi’, ‘Zemlja i stina’, ‘Dajem ti srce’,’Šakom o stol’ i ‘Marija Magdalena’ i brojne druge hitove pjevala je mnogobrojna publika uglas s njom. 

U jednom je trenutku zapjevala hit Jasmina Stavrosa ‘Umoran sam’, a publika je podignula ruke u zrak i plesala uz ritam pjesme

– I opet nemam riječi da vam kažem koliko sam zahvalna i koliko me zadivite kada ovako dođete i provedete večer sa mnom – rekla je. 

Doris je 1983. godine snimila pjesmu ‘Hajde da se mazimo’ i pokazala kako izgleda u minijaturnom bikiniju. Doris je osamdesetih godina ‘žarila i palila’ pa je 1984. snimila pjesmu ‘Seks enciklopedija’. Nakon devedesetih se nekoliko godina povukla sa scene, ali na YouTubeu se i dalje mogu vidjeti spotovi iz njenih mladih dana. 

Tako je izazovna Doris nekoć pjevala ‘Dok sam kao djevojčica rastezala žvaku, ti si se već naveliko stiskao u mraku, a kad si pored mnogih odabrao mene, vidjela sam što pričaju žene. Ti se seks enciklopedija’.

Na samim počecima je nastupala s grupom More, a jednom je i priznala da je na početku karijere bila puna nesigurnosti i strahova. 

 – Od osobe pune straha i nesigurnosti polako sam se mijenjala prateći tuđe refleksije. No danas sam sasvim drukčija jer znam da je jedino mjerilo svega isključivo u samome sebi – rekla je za HRT.

– Nekoliko godina nakon Eurosonga, devedesetih, približavamo se periodu koji nosimo u ružnom sjećaju, a govorim o ratu. Ja sam se devedesetih udala, rodila Bornu. Izazovi i huk rata su više potencirali to da se vežem uz obitelj i da nekako pokušamo preživjeti svi skupa. Nije bilo lako ni lijepo, a tada mi nije bilo u glavi prostora za pjesmu – dodala je Doris.

Pjevačica je predstavljala Jugoslaviju na Euroviziji s pjesmom ‘Željo moja’, a završila je na 11. mjestu. Bolji plasman osvojila je 1999. dok je predstavljala Hrvatsku s pjesmom ‘Marija Magdalena’. Tada je bila četvrta.