Eksplozija na Rudešu, policajci išli od stana do stana: Ne izlazite iz svojih domova!

Eksplozija na Rudešu, policajci išli od stana do stana: Ne izlazite iz svojih domova!

FOTO:Ilustracija/Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu.

Stravična detonacija odjeknula je u subotu oko 17.30 sati u Aninoj ulici na zagrebačkom Rudešu. Pričinjena je i materijalna šteta uz objekt gdje se eksplozija dogodila, a policija je odmah po dolasku na mjesto dojave ogradila cijeli prostor.

Je li u pitanju eksplozivna naprava koja je zabljesnula i prestravila prolaznike i stanare ili je, pak, u pitanju nešto drugo, zagrebački policajci intenzivno nastoje utvrditi. Od siline detonacije navodno je i jedno vozilo oštećeno.

– To je toliko grunulo da mi je svjetlosni bljesak osvijetlio sobu. Ležala sam u mraku i gledala televiziju. Čula sam kako neki muški glas vani uzrujano nešto govori nekome na mobitel, ali nisam uspjela razaznati što. Policija je vrlo brzo nakon toga došla, pa ne isključujem da je možda taj čovjek i zvao policiju. Prvo su stigla jedna kola, pa onda njih više – kaže za Jutarnji jedna stanarka Anine ulice.

Građani također javljaju kako je policija provaljivala u kuću, Anina ulica je blokirana i nikoga ne puštaju blizu.

Policajci idu od stana do stana, a svima je rečeno da ne izlaze iz svojih domova.

Iz PU zagrebačke za Jutarnji list potvrdili su da su zaprimili dojavu o eksploziji u dvorišnoj zgradi navedene ulice te da je uslijed eksplozije jedan osobni automobil oštećen. Pritom napominju kako ozlijeđenih osoba nema i da se utvrđuju sve okolnosti događaja.