Policijski pas nanjušio golemu količinu kokaina u luksuznom automobilu: Pogledajte gdje je bio skriven

Policijski pas nanjušio golemu količinu kokaina u luksuznom automobilu: Pogledajte gdje je bio skriven

Policija uz pomoć psa otkrila državljanina BiH koji je u luksuznom automobilu prevozio gotovo 20 kilograma kokaina visoke čistoće.

Dubrovačka policija pronašla je gotovo 20 kilograma kokaina visoke čistoće u luksuznom vozilu.

U sklopu mjeseca borbe protiv ovisnosti, pojačane aktivnost dubrovačke policije urodile su plodom. Službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske kod 35-godišnjeg državljanina BiH pronašli su gotovo 20 kilograma kokaina.

Muškarac je u srijedu u 17:30 sati u osobnom vozilu čeških registracijskih oznaka pokušao izaći iz Hrvatske u pravcu BiH.

Policijski pas za detekciju droga reagirao je u trenutku kontrole te je zbog toga 35-godišnjak pokušao pobjeći, no spriječili su ga policijski službenici. Nakon toga policija je posumnjala na krijumčarenje droge te je zatražen nalog za pretragu vozila.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku vozilo je detaljno pretraženo te je u posebno izrađenom prostoru, ispod stražnjeg sjedala koji se otvara pomoću elektromagnetne brave, pronađeno 17 pakiranja s ukupno 19,3 kilograma kokaina visoke čistoće kojeg je muškarac prevozio u jednu od balkanskih zemalja radi preprodaje.

Droga je zaplijenjena, a državljanin BiH je uhićen te je uz kaznenu prijavu da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, piše Dnevnik.hr.